Kvarc homok jó lesz akváriumba ?
Egy 200literes akváriumba szeretnék guppykat tartani kvarc homokot tennék talajba amibe elég sok növényt ültetnék alkalmas erre a kvarc homok ? Tudnak benne fejlődni a növények ?
A másik 128l akváriumomban JBL manado van de sajnos nagyon könnyű még a filter is sokszor felkavarja azért gondolkoztam a kvarc homokon
Jó a kvarc homok, de nagyon sokszor át kell mosni, hogy tiszta legyen, és ne kavarodjon fel folyamatosan.
Sajnos a kvarc homok nagyon koszos, ezért mosásnál elég sok el is fog menni belőle.
Köszönöm azzal nem lesz gond ha kell napokon keresztül mosom
Én csak a növények miatt aggódom hogy fognak e tudni benne rendesen fejlődni nem e lesz gond ?
Akkor az nem téma. :)
Nekem teknősős akim van, amiben már folyami homok van, de növényem már nincs, így nem vagyok sajnos nagyon jártas a témában.
Amennyire tudom, a tiszta kvarchomok nem lesz elég ha nagyon növényes akit szeretnél. Kellene táptalaj is alá, mert a kvarchomok nem tudja a szükséges tápokat megkötni a növények számára.
Van egy jó topic, ezt érdemes átolvasnod mielőtt elkezded szerintem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!