300 literes akváriumhoz külső szűrő?
Melyik külső szűrő lenne jobb választás egy 300 literes akvához?
Oase filosmart 300
Fluval 307
Tetra ex 1200
Nekem az Eheim Classic 2217 nagyon bevált - szintén 300 literben.
Nagyon csöndes és könnyű karbantartani. Meg beszerezhető hozzá pótalkatrész is. Többször sikerült összetörnöm a kerámia rotor tengelyt.
Csak igénytelenebb növények vannak benne, a 2 oldalán és hátul végig.
Halak; 2 botia, 6 malabári dánió, 4 pillangó törpesügér, 3 vitorlás, 2 tűzgurámi, 8 ancistrus, 1 frenatus
Nekem is eheim 2217 van most. Végülis elmegy, de nem az az igazi kristálytiszta a vizem azért is gondolkodok a váltáson.
Jobban tetszik pl az oase szűrőtartály kialakítása.
Se fluval, se oase szűrőket nem hirdetgetnek nagyon használtban, az eheimeket viszont mindig cserélgetik, hirdetgetik.
Nem tudom viszont hogy jobbak-e mint a mostani, vagy hangosabbak-e.
Nekem amúgy az eheimen a dupla csapokat sikerült tönkretenni 😬
Nekem egy bruttó 300-asban tízen éve üzemel tökéletesen és hangtalanul egy Eheim 2073-as.
Br ha jól tudom, ezt már nem lehet kapni, csak az utódmodellt. Lassan 25 éve akvarizálok folyamatosan. Ez alatt sok akváriumom és sok szűrőm volt. De ez a márka vált be a legjobban. Ma is ezt venném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!