Lehetséges,hogy a neon díszhalam nem evett 5 napig(adtam nekik enni de en nem lattam h ettek vna),és azért halt meg?
Sziasztok
Kedden vettem 7 díszhalat.
1 aranyhalat,2 guppit és 4 neont
Nos azota eltelt 5 nap,etetem oket. De en nem lattam oket enni,marmint a neonokat. A tobbi eszik.
Nos ha nem esznek 5 napig,mar reg meghaltak vna.
Nem?
Viszont most mentem megnézni őket es az egyik neon feladta:(
A masik pedig furan uszik.
Valaki tud vmit?
Jövőhéten ha veszek melléjük 2 db vitorlás halat ,lehet baj?
Köszönöm.
( a halas boltban azt mondták hogy az aranyhalhoz barmilyen halfajta jó,a víz hőmérséklete is tökéletes,fúvóka is mukodik,lámpa.is van:)
Lehet jobban jártam volna egy teknőssel?:D
Szia!
nem lehet tudni hogy beteg volt és azért nem evett, vagy nem evett mert nem tetszett neki valami (?) az ételben, ha lehetséges ilyen, nem értek a halakhoz
Kérdezd meg a boltban mielőbb mit gondolnak, sok sikert!
A teknősöknek önálló személyiségük van, nem halak :D
Van Állat kategória, ott kérdezd.
Amúgy, ha 2 napig nem eszik, akkor már érdemes megnézni, milyen gond van, és az étel is belerohadhat a vízbe, ez is okozhat bajt.
Huh, hát van mit rendbetenni. Most nem térek ki a fejmosásokra minthogy miért nem előbb kérdeztél s aztán vásároltál stb, valahol el kell kezdeni s a halakon amúgy sem segít ha játszom a szentfazakat. Mindegy, igyekszem legjobb tudásom szerint segíteni.
“Kedden vettem 7 díszhalat.
1 aranyhalat,2 guppit és 4 neont”
Kezdjük ott ,hogy ez a 3 faj nem igazán tartható együtt. Csak nagyvonalakban:
Aranyhal: csapathal, minimum 4-5 egyed kellene. Hidegvizi (18-20 fok körül) s emiatt nem tartható trópusi halakkal, na meg nagyra nő s emiatt kb 200 litertől tartható 4-5 aranyhal (az “akváriumi” 15-20 cm gombóctestű változatokból. A tavi 30+ cm áramvonalas változat tóba való).
Guppi: csapathal, minimum 4-6 egyeddel. Alapjáraton egy keményebb/ középkemény vizet kedvelő elevenszülő, de alvan lágyabb vízben is. Érdemes csak hímeket tartani ha nem akarsz szaporulatot. Közép-Amerikából származik, olyan 24-26 fok körül kellemesen elvan.
Neonhal: Dél-Amerikai pontylazac, rajhal nagyon minimum 6-8 fős de sokkal inkább minimum 10-12 fős rajban tartandó. Kb 80 litertől tartható, min. 80 cm hosszú úszóteret igényel. 24 fok körül érzi jól magát s szereti a lágy, “fekete” vizet de ebben a kettőben viszonylag engedékeny.
“Nos azota eltelt 5 nap,etetem oket. De en nem lattam oket enni,marmint a neonokat. A tobbi eszik.”
Hát ez minden csak nem jó s eddig bármi okozhatja.
“Nos ha nem esznek 5 napig,mar reg meghaltak vna.
Nem?”
Akár, bár egy jól táplált hal általában kibír 1-2 hét koplalást is. De ez semmi esetre sem jó ,hogy ehetnének de nem esznek, szóval ezt ne megnyugtatásnak vedd.
“Viszont most mentem megnézni őket es az egyik neon feladta:(
A masik pedig furan uszik.”
Úgy látszik ők voltak a leggyengébbek. Valami nagyon nem oké a tartási körülményekkel, sejtésem szerint több dolog sem oké s ha nem változnak a körülmények akkor csak idő kérdése ,hogy a többi mikor múl ki.
“Valaki tud vmit?”
Tudunk ha leírod a tartási körülményeket mint: akvárium mérete; halak száma fajonként (ha van még amit nem írtál le); szűrés (típus, márka stb); növényzet; aljzat/ dekoráció; vízcserék és szűrőkarbantartás mikor mennyi hogyan stb. Mindent írj le ami eszedbe jut.
“Jövőhéten ha veszek melléjük 2 db vitorlás halat ,lehet baj?”
Baj, egyelőre semmit ne vegyél amíg ezt nem tisztáztuk.
“Köszönöm.
( a halas boltban azt mondták hogy az aranyhalhoz barmilyen halfajta jó,a víz hőmérséklete is tökéletes,fúvóka is mukodik,lámpa.is van:)”
Ezek szerint az ottani eladóra sem hallgathatsz. Sajnos a legtöbben nem értenek hozza s csak az a lényeg ,hogy eladjanak amit csak tudnak.
“Lehet jobban jártam volna egy teknőssel?”
Erre nem vennék mérget.
Illetve rendszeresen ajánlom ezeket az oldalakat. Neked is jól jönnek:
Utolsó válaszolonak: Köszönöm.
Nos,én vettem volna többet is barmelyik egyedbol,a nő mondta aki adta oket h mibol mennyit.
Az akvariumom 20 literes,es ezt is kiemeltem a boltos nonek,a valasza az volt h "eleg lesz boven"
Maradtak a guppik es az aranyhal,nemtudom igazabol,amikor elhoztam a neonokat akkor se voltak vmi jol.
De nemgond.
Tanulopenz volt:)
Disznek akartam vna oket,nem nottek a szivemhez.
Koszonom mindenkinek!
Valahogy sejtettem ,hogy ilyen kicsike akvárium van a dologban. Hát egy dupla ekkora (minimum 40 literes) kellene ,hogy egyáltalán halazhass, olyan 50 liter körül már tarthatnál 4-6 hím guppit.
Ez az akvárium halaknak kicsi, de garnélázni még jó lehet. Olyan kisebbeknek mint mondjuk a red cherry.
Ha esetleg szeretnél bármelyik irányba elindulni akkor én is szívesen segítek, na meg az ajánlott oldalakon is megtalálsz minden szűkséges infót.
*Eközben:
-én, aki reménykedik, hogy valójában 200L-es az akva, csak el lett írva..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!