Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Naphal mellè mi lenne aktuális...

Naphal mellè mi lenne aktuális diszhal ?

Figyelt kérdés

2021. nov. 12. 23:36
 1/1 Salx Narval ***** válasza:
Ez egy érdekes hal minden szempontból, illik egy észak-amerikai biotópba és egy hazai hidegvizibe is, én ez utóbbit választottam annak idején. Egy raj szivárványos öklével, pár bodorkával, tarka gébbel és egy ismeretlen talán fenékjáró küllővel voltak együtt tartva 300-literben. Később a bodorkák egy barátom tavába kerültek mert kinőtték a helyet.:D Nem emlékszem már pontosan minden halra mert időnkét cserélődtek, kínai razbóra is volt egy időben és egy apró aranykárász. A természetbarát fórumozók megnyugtatására azt azért elmondanám, hogy ezek mindegyike "horgászoktól" mentett hal volt és kacsaeledel lett volna belőlük és mint írtam a nagyobbra növők sorsa is biztosított volt. Mindenképp nagy akvárium kell, lehetőleg apró szemű folyami sóderrel, v sóder homok keverékkel. Fűteni nem kell és a nyarakat is aránylag jól viseli. Kisebb csapatban érdemes tartani őket hidegebb vizet kedvelő közepes méretű lehetőleg a felszíni vizet kedvelő rajhalakkal. Ajánlott az ültetőtál használata mert gödröket ás az ikrázáshoz. Most talán egy raj kínai razbórát ajánlanék mellé, feltételezve a nagy akváriumot dús növényzetet és komoly szűrést. Még egy dolog, ha jól tartod elég nagyra megnőnek ne abból indulj ki, hogy 4-5cm nagyságúak.:D 10-15 cm méretben gondolkodj.
2021. nov. 13. 04:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!