Neonhal mellé milyen halat rakhatok?
Van egy kb 250l-es akvàriumom. 17db neonhal, 3 algaevő és 4 páncélos harcsa van benne.
Gondoltam, h tennék még bele vmit, ami úszkál külön is a többiektől. Ötlet?
Előre is köszönöm!
Én elsősorban kiegészíteném a jelenlegi rajokat. Neonokhoz is mehet még pár, de a páncélosokhoz mindenképp rakj még, legyen minimum 6-8 vagy több.
A többiek ajánlásai is egész jók de szerintem jobban nézne ki egy biotóp jellegű akvárium dél-amerikai halakkal (ha már az eddigiek mind azok). Ha megfigyeled van 2 aljzatlakód plusz a neonok is általában az alsóbb vízrétegekben mozognak így a legjobb lenne egy felszín közeli faj. Persze csak óvatosan mert vannak köztük ugrálósak is ami problémás lehet ha nem fedett az akvárium (ha üvegtető nincs is de legalább egy kifeszített szúnyogháló vagy ilyesmi legyen). Talán tipikus ilyen a baltahasú/ szekercelazacok, felszín közelében mozognak de jó ugrók.
Ezeken az oldalakon vannak mindenféle keresési szűrők amikkel kikeresheted az akváriumodhoz legjobban passzoló fajt:
A diánók hajlamosak a csipkelődésre.
De pl a kubotai razbóra nagyon hasonló a neonhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!