Vettem egy új fűtőt, létezik, hogy nem jól működik?
Az automata fűtőknek ez egy Achilles pontja, általában vagy lejjebb vagy feljebb kell állítani hogy a kívánt mèrtèkre fűtse a vízet, ha nagy az eltèrès akkor inkább kèrnèk másikat(pl nálad), 2-3 fok az mèg nem veszèlyes, a hőmèrő nem igazán szokott tönkre menni.
De inkább javasolnèk egy márkásabb eheim, tetra, vagy aquael fűtőt, megbízhatóbbak.
Ez minden fajta fűtőre igaz.
A hőmérsékleti skála lépcsői jók, de a pontos beállítás nem.
Tehát ha +1 fokkal veszed feljebb, akkor +1 fokkal lesz melegebb, stb, ezt általában jól tudják.
Viszont mindet "be kell kalibrálni" tehát egy jó hőmérővel megnézni, hogy valójában mennyi a hőmérséklet.
Utána, ha tudod, hogy a fűtő +5 fokot mutat, akkor ahhoz képest állítani a kívánt hőmérsékletet.
Mondjuk az igaz, hogy ekkora eltéréssel még nem találkoztam. Igazából 2 foknál nagyobb eltérést még nem láttam, de már az is elég nagynak mondható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!