Rozsdamentes acél okozhat kárt?
Figyelt kérdés
Rozsdamentes acélból szeretnék díszt készíteni az akváriumba. Elég nagy lenne, gyakorlatilag kitöltené az akváriumot és növényekkel fogom befedni, mintha egy elsüllyedt hajóroncs lenne. A kérdésem az hogy okozhat-e károkat a vízben a rozsdamentes acél?2021. szept. 15. 12:55
1/14 EagleHUN válasza:
A víz ph értékétől függ a dolog! A rozsdamentes az nem saválló.
Ha a víz enyhén lúgos akkor semmi gond nem lehet.
2/14 A kérdező kommentje:
Akkor legyen inkább saválló acél? Elvi szinten az sem rozsdásodik, de nem tudom megkockáztassam-e.
2021. szept. 15. 13:06
4/14 EagleHUN válasza:
De ha a rozsdamentesből készített díszt utólag átkened valami átlátszó lakkal vagy átlátszó körömlakk bevonatot csinálsz rá akár az is jó lehet.
5/14 anonim válasza:
Nem. És nem kell lekenni sem.
6/14 anonim válasza:
Hát ilyet még nem hallottam. Elég nagy energia befektetésnek látszik, plusz kockázata is van, nem véletlen, hogy nem találkoztam még ilyennel.
Van ez a csirkeháló. Ilyen hajlékony drót, amire műanyag van olvasztva. Úgy is mondhatnám, egy műanyag rács, amiben van egy kis drót a merevítés miatt. Abból nem lehetne megformázni?
7/14 Salx Narval válasza:
Nem, de borzasztóan giccses hatású egy akváriumban mindenféle, roncs, vár, búvár, tengeri kagylóhéj, üvegkavics, festett talaj és hasonló förmedvények látványa. Ha tudlak én lebeszélnélek erről és figyelmedbe ajánlanám a természetes dekorációk használatát, főleg a biotóp jellegűekét. Egy művészi precizitással elkészített roncs is szépérzést romboló hatással bír.
8/14 Salx Narval válasza:
A felsorolásból kihagytam a műnövényeket, azok sem akváriumba valók.
9/14 A kérdező kommentje:
Nem lesz giccses, mert művésszel csináltatom több százezer forintért. :) Csak ő nem csinált még akváriumba ilyet, ezért volt kérdéses az alapanyag. Lehet, hogy kisebb lesz a roncs, mert szerinte sem előnyös az a méret, amit én gondoltam, de ez részletkérdés.
2021. szept. 17. 18:08
10/14 A kérdező kommentje:
Ilyesmi lesz, csak nagyobb lenne a hajó, részletesebb és nem ez a csúnya árbócos, hanem tengerjárós, kb. mint a Titanic. Körbeébítve szépen dombokkal, növényekkel meg minden.
2021. szept. 17. 18:13
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!