Miért nem kelnek ki a kis betták?
Sziasztok!
Van egy nagy akváriumom minden szükséges dologgal felszerelve. Van benne egy Betta párom akik nagyon jól kijönnek egymással, néhány csigám és egy algaevő halam. Két napja mire haza értem munkából megtörtént az ívás minden előzetes nélkül, hisz a nőstény bettám csíkjai nem változtak meg és nem is volt kimondottan ducibb mint szokott. Habfészket sem épített a hím. A peték viszont az egyik dísznövényen voltak szépen felragasztgatva, néhány pedig az üvegre tapasztva. A nősténynek pedig kilógott a tojócsöve. A kereskedésben sem tudtak magyarázatot adni arra, hogy nem habfészekben történt a dolog. Kicsit bepánikoltam, hogy nem maradhat a nagy akváriumba a növény mert bajuk lesz a kicsiknek, ezért egy rögtönzött keltetőt készítettem 29fokkal és pár másodperc alatt beletettem a hímet és a növényt… azt hiszem itt rontottam el.. hogy kiemeltem a piciket a vízből :( másnapra a fiú csinált egy habfészket, nem túl nagyot.. de nem látom hogy rakott volna bele ikrákat a levélről. Két nap telt el de semmi változás a picikkel. A hím még mindig gondoskodik róluk felmegy a felszínre levegőért majd az ikrákhoz köpdösi.. szerintetek kikelhetnek még vagy megöltem őket azzal hogy kivettem a növényt a petékkel a vízből? :( :(
Na és mivel?
Egyébként a kérdés leírásában szerintem ott vannak a valódi "elkövetők".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!