Neon halak társas akváriumban ikrázhatnak?
Szóval az alaphelyzet az, hogy itthon vagyok home offica covid miatt és még az akván a lámpa nem kapcsolt fel. És látom, hogy ezek kergetik egymást. Vannak kialakult párok akik egymást kergetik. Volt már próbálkozásom ezzel a dologgal, hogy külön szedtem párat, sötétbe, a reggeli hajnal, megfelelő ph-jú víz kombójával inspirálni őket de nem ment.
Szóval a kérdés hogy társas akvába van erre esély?
13 neonom van egyébként, csak ancik vannak mellettük meg garnik.
Akva adatok:
112 liter
gh:kh arány --> 8:~3-4
Ph. 6,5 (bár ezt rég mértem)
Dús növényzet
stb stb..
Simán leikráznak (országtól függetlenül, nem tudom, hol van covid miatt hómofisz) többet jelent egy zavartalan környezet, mint egy tökéletes pH, de stresszes költöztetés.
Hogy az ikrák kelési aránya milyen lesz, na az már más kérdés.
Köszi szépen!
Magyarország. ( mi vagyunk betegek és csak a sztorihoz kapcsolódó fölösleges infóként írtam )
Na majd figyelem őket. Mire és hova ikráznak? Bele a susnyásba? Anciktól kellene félteni az ikrákat? Vagy saját maguktól?
Hát ja, szabadon ikrázók, nem nagyon ragasztgatnak sehova, meg nem cicóznak, csak úgy bele a nagyvilágba...
Pont ezért mindentől is kell félteni az ikrákat, a lúgosabb kémhatás miatt még a penészgombáktól is.
De azért előfordul, hogy vannak túlélők.
Nekem 1 db anci van az akváriumban, és mikor a serpalazacok leikráztak, úgy bepuszilta az ikrákat (a páncélos harcsák aktív közreműködésével), ahogy azt kell...
Szerintem a neonokéból sem hagyna egy darabot sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!