Ha lehelyezem (nem beletemetem) az anubiast az akvárium aljzatára, idővel belegyökerezik az aljzatba?
Ez egy olyan 5-6 éves nagy Anubias tő nálam (ez egy A.nana). A fára van kötözve, de rendületlenül lenöveszti a gyökereit, és belenő a talajba...
Néha kiszedem és valamennyire megnyírom a gyökereit, de nem viszem túlzásba, mert a talajlakók nagyon szeretnek bujkálni közöttük...
A növényt sem zavarja, most éppen 4 db virág van rajta egyszerre...
Ahogy az első írja, az tényleg fontos, hogy a gyöktörzs ne legyen talajban.
Terjedelemre tényleg nagy, de magasságra megállt olyan 25 cm körül (gyökerestül, mindenestül). De széltében a 40 cm-es rövidebb akváriumoldalt teljesen végignőtte... Pedig már egyszer kettévágtam, és egy másik fához is kötöztem belőle.
Hát, elég gyorsan nőnek a gyökerei, nem nagyon emlékszem, de szerintem egy év után már nyírogatni kezdtem, mert addigra már egy elég jelentős mangrove-mocsár szerű formációt alakított ki magából. De tényleg szeretik a harcsák, meg főleg az anci. Nem zavaró szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!