Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mi az Afrikai harcsa igénye?

Mi az Afrikai harcsa igénye?

Figyelt kérdés
Sziasztok, Afrikai harcsát szeretnék nevelni, nagyobbakat vennék, ilyen 30-40 cmeseket. Mi az igénye víz szempontjából? Van ilyen halnevelő kádam, 1000l, én úgy gondoltam, hogy rakok bele vízszűrőt/forgatót. Annyi lenne a kérdésem, hogy milyen hőmérsékletű vízre van szükségük? Mert úgy állítom be a vízmelegítőt. Előre köszi a válaszokat!
2021. júl. 8. 09:27
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Kedves 10 válaszoló (Salx Narval! Egyenlőre első évben pár darabot tennék bele, 3-4 darabot, majd ha látom megy a dolog, jövőre veszek egy csomó ivadékot, ismerősöm egy több hektáros tónak az igazgatója, mivel valami társulaté és mondta, hogy tud akármennyit hozni, mert nekik sokszór túl sok van így sajnos ők eladásra kerűlnek, de mindig szokott maradni rengeteg és inkább ideadja, mint se betegye a nagy tóba és ott elpusztúljanak. Mert ők egy bizonyos méretig előnevelik. Amit most próbálnék, azt a pár darabot, levágnàm én és elfogtasztásra kerűlne. Idővel tervezek áttérni a szürke harcsára is mivel van egy tavam és túlszaporodtak a kárászok és így beszeretném népesíteni hareszokkal, legalább lesz mit egyenek.
2021. júl. 9. 10:36
 12/16 A kérdező kommentje:
Olyan kérdésem lenne, hogy látom az ilyen komolyabb harcsatenyésztők táppal, pelletekkel etetik. Ha bedobnék nekik kissebb kárászokat, az nem volna jó táplálék neki? Van kárász mint a szemét, még kézzel is ki lehet fogni. Sajnos túlszaporodtak a tavamban (valahogy bekerűltek) és már annyi van, hkgy teljesen elnyomták a pontyokat. Ha kifognám ezeket a Kárászokat nem lenne megfelelő étel a hal számára? Nyilvàn van pelletem is, csak felmerűlt a kérdés, mivel van elég kárászom.
2021. júl. 9. 10:41
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Olyan fokú tájékozatlanságot árulnak el a kérdéseid, hogy az ijesztő. Kérlek legalább ezt a jegyzetet olvasd el, Hancz Csaba írta: [link]

Ha pedig komolyan szeretnél haltenyésztéssel foglalkozni, akkor keresd meg a környékeden lévő többi halgazdálkodót, az összes nagy munkát kalálkában szokás megcsinálni, így mindenki jól jár, ráadásul itt a tudás is összeadódik, nem fogsz hülyeségeket csinálni.

2021. júl. 9. 12:19
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Kitűnő ez a linkelt pdf! Főleg a halfogyasztás, halfeldolgozás című része ami számomra teljesen érthetetlen módon egy büdös betűvel nem jelenik meg a nébih-es horgásztankönyvben és sehol máshol sem. Mindenki olvassa el!
2021. júl. 9. 15:44
 15/16 anonim ***** válasza:
2021. júl. 9. 17:06
 16/16 Salx Narval ***** válasza:
100%

A pdf valóban kitűnő. A Kaposvári Egyetem mindig is büszkélkedhetett nagy nevekkel, többek között Horn Péter is itt munkálkodott.

A kérdezőnek: Persze, hogy etethetsz élő és darabolt nyers hallal, akár belsőséggel is. Ahol ennyi a felesleges hal, ott érdemes ezt kihasználni, nagyobb halknál akár a fő táplálékforrás is lehet némi vitaminos táppal kiegészítve. Nagy üzlet az olcsó kárászhúst drága harcsahússá alakítani.:D

2021. júl. 10. 05:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!