Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Beteg az aranyhalam?

Beteg az aranyhalam?

Figyelt kérdés
Tavi aranyhalról van szó... 12-en vannak, kerti tóban. Nem tudom milyen fajta (10-12 cm körül vannak, de állítólag a 20-25-öt is elérik majd). Az egyik elkülönült, nem is láttuk, ma viszont az etetés során feltűnt. Nagyon lomha, egyedül úszkál, és a "hasa" megnőtt. Kis pufók lett. :) Kivettem óvatosan a hálóval, egyébként egészségesnek tűnik. Lehet hogy ívni fog? Vagy beteg lehet? Ha ívni fog, akkor hogyan tudok neki segíteni? Mármint milyen környezetre van szüksége? (nagyon kezdők vagyunk, tavasszal készült a tó, vízforgató, sás, kavics van, 1m mély, 3,5m átmérő)
2010. aug. 23. 23:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Ha ívni fog, akkor növényzetet rakj be sekély vízbe, bár nem hiszem, hogy ilyenkor fog ívni, vagy megbolondult a belső órája.
2010. aug. 23. 23:18
 2/10 anonim válasza:
hát lehet hogy ívni fog, de nem valószínű a szemei nincsenek kidülledve mert lehet darakóros az ellen pedig vannak különféle vegyszerek ilyen tavi fertőzésekre pl. malachitzöld az áltálában segíteni szokott én szoktam minden évben a tóba rakni remélem segített a válaszom :S
2010. aug. 23. 23:23
 3/10 A kérdező kommentje:
Ezért is aggódom.....de akkor mi magyarázza ezt a jelenséget?
2010. aug. 23. 23:23
 4/10 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat! Holnap jobban megnézem. Van még valami, amit érdemes megfigyelnem? Esetleg ha ki akarom őket teleltetni, mit rakjak az aljzatra? Most fólia az alja.
2010. aug. 23. 23:31
 5/10 anonim ***** válasza:
Milyen mély a tó? Kell nekik 1,3-1,5 méter hogy sikeresen teleljenek.
2010. aug. 23. 23:35
 6/10 A kérdező kommentje:
Sajna 1,2 a max....most olyan 1 m a vízmagasság. De 80 cm a fagyhatár (ha jól tudom)
2010. aug. 23. 23:45
 7/10 anonim válasza:
hát egy kis iszap kell nekik hogy sikeresen ki teleljenek ömm am azt hiszem h 20centiknént van 2fok tehát 20cm jég réteg alatta már 2fok van ha midnen igaz, 4-8fokra van szügséges nekem 180 mély és olyan 10-11fok volt lent télen amikor mértem
2010. aug. 24. 00:01
 8/10 Salx Narval ***** válasza:
Tavasszal ikráznak, itt valami betegség van a háttérben, vagy csak egyszerűen bezabált.Azt nézd meg, hogy nem dülledtek e a szemei és nem állnak e szét fenyőtoboz szerűen a pikkelyei, én hasvízkorra gyanakszom. [link]
2010. aug. 24. 04:06
 9/10 anonim ***** válasza:

Sajnos én nemértek az aranyhalakhoz nekem bettáim vannak :)

Doma

2010. aug. 25. 12:09
 10/10 A kérdező kommentje:
Doma! Én sem nagyon értek hozzájuk....sajnos a halál beállt.
2010. aug. 27. 23:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!