Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » SOS! Mit csináljunk, hogy ne...

SOS! Mit csináljunk, hogy ne egyék meg a kishalakat?

Figyelt kérdés
Csütörtökön vettünk kishalakat,eddig még sose volt,és ma mikor kislányommal hazajöttem a sétából láttam,hogy úszkál egy pirinyó kis ha a többi között,ami most születhetett.Mit kell vele csinálni,hogy ne egyék meg a többiek.Sajnos nem tudom milyen fajta.Van az akváriumban guppi,van neon hal,van az a fekete,meg piros(ezeknek nem tudom a nevét.Mit kezdjünk a kis jövevénnyel,hogy életben maradjon?
2010. aug. 23. 12:09
 1/6 anonim válasza:
Ha van rá mód el kell távolítani másik akváriumba és ott etetni őket!
2010. aug. 23. 12:15
 2/6 anonim válasza:

Ha több kishal van, érdemes őket egy másik akváriumba, vagy nagyobb befőttes üvegbe tenni őket, amig meg nem nőnek. Ha már nagyobbacskák, vissza lehet engedni őket a többihez.

Viszont ha csak egy van, nem biztos hogy jó neki, hogy egyedül van. :S

2010. aug. 23. 12:19
 3/6 Hangaga válasza:
100%
vagy különrakod a kishalakat a nagyoktól, vagy megeszik őket. vagy ha nincs rá módod hogy külön akváriumot tarts ez miatt, akkor lehet venni elkülönítő hálót állatboltokban elvileg. ez olyan , hogy berakod az akváriumba és a háló nem engedi ki a kishalat a nagyokhoz.(persze a kishalat a hálón belülre kell tenni) De ettől függetlenül ugyanabban az akviban vannak. remélem érted. mert ha igen, akkor ezt otthon te is meg tudod csinálni vmi szunyoghálóból is akár.
2010. aug. 23. 12:28
 4/6 anonim ***** válasza:
A guppi is, ill. a molly elevenszülő, belső megtermékenyítés van náluk. Amikor szülés előtt áll a nőstény el kell különíteni. Lehet kapni egy ÚN. szülőhálót, (pár száz ft) ebben kell őket tartani, etetni, amíg kicsit megnőnek és ivadéktáppal etetni. Persze a szülés után csak a kishalakat szabad bennt hagyni, mert az anyjuk is megeszi őket....
2010. aug. 23. 12:30
 5/6 anonim ***** válasza:
És még egy jótanács: Ha kiveszeg a kishalat, akkor ne hálóval vedd ki, mert könnyen összetöri a piciket, hanem egy nagyobb, kb ujjnyi vastag átmérőjű csővel szívd le. Könnyebb is vele elkapni, én csak azt használom.
2010. aug. 23. 18:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Ha egy hal ikrát rak vagy ha már kikeltek a kishalak elkell különíteni a kicsiket! (Néha még a mamájuktól is)!!!! De ha ott van az apuka hal is akkor tőle MINDENFÉLEKÉPPEN mert megeszi! :(
2010. aug. 26. 10:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!