Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miért hullanak a halaim?

Miért hullanak a halaim?

Figyelt kérdés

Már raktam fel az oldalra kérdést az aksival kapcsolatban, úgyhogy lehet hogy az akváriumban lakók száma és fajtája vkinek ismerős lesz, csk jócskán megfogyatkozva. Azt hiszem múlthét pénteken kezdődött az egész 1 hím guppival. Aztán szépen sorjában elkezdtek hullani a halaim, és oda jutottunk hogy minden nap pusztul el 1 vagy esetleg 2. Péntek óta hirtelen sírógörcseim vannak, és gyomoridegből sincs hiányom.

Akik péntek óta pusztultak el:

3 guppi

1 platti

1 gömb molly

1 kicsi ivadék xifó, igaz, ő nem a nagy akváriumban volt, de őt is nagyon sajnálom, és ugyan azzal a vízzel szoktuk felönteni azt az akváriumot is.

Akik még maradtak:

4 guppi

4 molly-2 black és 2 gömb.

2 xifó

4 páncélosharcsa

3 algaevő, akik amíg kicsik, addig maradnak nálunk.

120literes az aksi. Belső szűrőnk van, külsőt a boltok nyitvatartása miatt nem sikerült még szerezni:( Sok növény, nekik növényi tápsó. Búvóhelyek stb. Lemezes tápok, ha kell fajta, szívesen írok, és vörös szúnyoglárva,etetés előtt lemosva! Ha kell még infó, szóljatok, egyébkénk meg NAGYON várom a válaszokat, hogy mit csinálok rosszul. Viszont szeretném kérni hogy ha lehet akkor türelmesen válaszoljatok, ne szidjátok szét a fejem. Köszönöm:)

2021. márc. 24. 14:09
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:

És mivel a múltkori kérdéseim alá írtátok, NEM fáznak a black molly-k a vízben,mert a víz 25-26 fokos, így sztem nekik is megfelel. Javítsatok ki ha

nem így van.

2021. márc. 24. 14:19
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Vízcsere milyen gyakori, és mennyi?
2021. márc. 24. 14:34
 3/12 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Igen, ismerős a kérdés de ha nem gond belinkelnéd az előzőt? Szeretném “felidézni” ,hogy ott mit hogy mondtunk s neked könnyebb a saját kérdéseid közt kikeresni.

Amit így első blikkre tudok mondani az egy mihamarabbi 30%-os vízcsere (talajporszívózással egybekötve) azonos hőfokú klórtalanított vagy pihentetett vízzel.

2021. márc. 24. 14:44
 4/12 A kérdező kommentje:
1-2 hetente 30%-os
2021. márc. 24. 14:45
 5/12 A kérdező kommentje:
https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__.. Itt is te segítettél a legtöbbet, amit nagyon köszönök:) viszont most megint szükségem lenne mielőbb vmi gyorsan ható megoldásra.
2021. márc. 24. 14:48
 6/12 A kérdező kommentje:

https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__..

És sajnos ezt a kérdést is én raktam fel... A xifó másnap elpusztult, de utána nem volt elhullás. Most kezdődött újra... Itt is segítettél:)

2021. márc. 24. 14:53
 7/12 A kérdező kommentje:
De azóta már mindent másképp csinálok kb. Ott vmit nagyon elszúrhattam.:(
2021. márc. 24. 14:55
 8/12 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%
Na, rendben akkor helyben vagyunk. Igazából ott is feltettem/ tettünk pár kérdést amire nem adtál választ, pl: milyen növénytáp? A fő akváriumba ment a metilinkék? Milyen szűrő? Stb. Továbbra is él még a tanácsom/ tanácsunk ,hogy legyen heti legalább 2x 15-30% vízcsere talajporszívózással. Ha szettről van szó akkor tartsd ezt míg nem tudtok beszerezni egy normális méretű szűrőt (legyen az akár nagy belső akár külső, de nyilván egy külső jobb lenne). Illetve ne csak addig hanem +4 hétig ,hogy kialakuljanak kellő számban a baktériumok az új szűrőben, utána fokozatosan átállhatsz heti 1x 30%-ra. Értem én ,hogy szerinted minden oké de mostanra te is láthatod ,hogy mégsem az.
2021. márc. 24. 15:02
 9/12 A kérdező kommentje:

Neptun növényitápsó

Nem a fő aksiba ment a metilin kék!

Szűrő márkát akkor sem tudtam mondani, ez nem változott. De rajta vagyunk, hogy minél hamarabb meglegyen az új. Az elpusztult halak kivétele után talajporszívózás, és takarítás megtörtént!

2021. márc. 24. 15:13
 10/12 Skid05 ***** válasza:
100%
Na de végül is milyen tüneteket produkáltak mielőtt az örök vizekre távoztak volna? Külső elváltozás feltételezem nem volt. Étvágy? Bágyadtság? Légszomj?
2021. márc. 24. 18:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!