Miert feheredett el a bettam uszoja?
a fiu bettam hatuszoja elfeheredett mintha elszaradt volna. Ezeken a kepeken kb latszik a lenyeg sajnos nagyon izgaga nem igen engedte fényképezni magat
Mitol, miert van ez es mit tehetek hogy ne legyen nagyobb baja es hogy meggyogyuljon?
Szerintem, inkább kék, mint fehér. Ugyan úgy viselkedik mint eddig?
Az aranyhalaknál is van fekete aztán idővel "lekopik" aranyra. Szerintem, a bettáddal is ez lehet.
Talan itt egy kicsivel jobban latszik nem tapasztalok mas problemat a vizcsere megtortent
Külső "védelmi vonal" kezdi beadni a kulcsot, ez leginkább immunhiányra, esetleg mechanikai sérülésre utalhat.
Az immunhiányt az esetek többségében stresszes környezet, és/vagy mérgezés okozza.
Azért válaszolok általánosságokban, mert az ég világon semmit nem írtál az akváriumról.
Mivel ez egy komplex rendszer, ahol minden mindennel összefügg, szó szerint mindent le kéne írni az aksiról és tartási körülményekről, hogy konkrétabban lehessen válaszolni.
Addig is külön tartályban gyorsfürdős kezelést javaslok tüneti kezelésre, és az ok mielőbbi kinyomozását és megszüntetését, a kórság végleges felszámolására!!!
Ez engem is érdekelne, hogy választottad el az aksit, hogy mindkét felében megoldott a szűrés. Valami ráccsal, vagy perforált plexivel?
Egyébként ennek a szűrőnek még a legkisebb vízforgatása is 500 l/h, egy 54-es aksiban ez is közel 10-szeres vízforgatást jelent, az még egy érett szűrő esetében is van vagy 5-6-szoros vízforgatás!
Egy betta meg max mondjuk 2-szereset visel el.
A másik hal látványa is stresszelheti, plusz a számára túl nagy vízmozgás, plusz a dús növényzet hiánya.
Ezek együtt minden további nélkül okozhatnak olyan stresszt, amivel lenullázod az immunrendszerét, és akkor jönnek ezek a problémák. Penész, darakór, rothadás... legtöbb esetben először a hámréteget támadják a kórokozók.
(Egyébként és is megnéznék egy teljes képet az aksiról, mivel sokat számít az egész környezet látványa. Ahogy azt az előző válaszból is láthatod, apró mozaikokból próbálja összerakni a képet, de egyszerűbb lenne, ha nem kéne kalambózni. Engem pl olyan apróságok is érdekelnének, hogy tudtál egy közel 40 centis szűrőt betenni egy 25 centis vízoszlopba.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!