Akvárium szakèrtők tudtok nekem gyorsan segíteni?
Ma takarítás közben észre vettem hogy az egyik Guppy szül,egy kis halacskàt làttam hogy süllyed a kavicsok felé .
Ahogy tudtam rohantam a hàlòèrt hogy gyorsan ki tudjam kapni őt nem tartott tovább 3 másodpercnél de amire oda értem a többi hal már a kavics felett volt és csipegettek a kis halat kerestem de már nincs meg gondolom azonnal bekaptàk.
Most azt a Guppyt kivettem egy vödörbe elkülönített hálóban van amit azelőtt a kicsiknek vettem ,a háló aljára lyukakat csináltam hogy a kicsik ki tudjonak menekülni ha véletlenül még szülne és így nem tudja megenni őket mert ő maga nem fér ki a lyukakon.
Eltelt egy óra de semmi.
Azt szeretném kérdezni hogy szülhet e még vagy meddig tartsam külön fogalmam sincs hogy mit csináljak kezdő vagyok.
Azt sem veszem észre hogy terhes e vagy nem a hal.
Rakd vissza az akváriumba, többet ártasz a halálra stresszeléssel. Lehet, hogy már csak az utolsó halat láttad, hogy megszületett, de az is lehet, hogy pont a takarítás, rakosgatás, környezet változás, stb stresszelte be annyira, hogy leállt a szülés.
És, akkor mi van, ha fog még szülni, a természetben is 1000 utódból 1 éri meg a felnőtt kort. Ez a természet rendje, ha megeszik, hát megeszik.
Havonta fog neked szülni 20-30 kishalat, nemsokára az lesz a gondod, hogy kerüld el a beltenyészetet, meg a túlszaporodást, nem az, hogy megesznek néhányat.
Egyébként se vagyok híve ennek a szülőketrecnek, még akváriumon belül se igazán.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!