Ez a viselkedés normális egy ancinál, vagy kezdjek aggódni?
Egy haveromtól kaptam egy ancit ami neki az 54l akváriumot ki nőtte. Nálam 126 lben van vörös neonokkal és egy him bettával
Mióta bele engedtem az akvába (hétfő) nemigen látom. Van több bujkáló is benn, kiválasztotta a legkisebbet, amiből ki lóg a farka :):):), innen tudom, hogy megvan még, és mozgolódik is, meg tettem be neki forázott uborkát, azt is megette, de éjszaka. Ma egyszer láttam az üvegen, de mikor közelebb mentem hogy le fotozzam azonnal vissza menekült a bujókába.
Nagyon szerettem volna egy ilyen halat és sokat vártam rá mert mindenképpen csak egyet akartam és csak himet, mert kis hal nevelésre nem vagyok be rendezkedve és a himek tetszenek hogy olyan nyulványosak. Kicsit aggodom érte bár olvastam hogy nappal rejtözködő életmódu. Kell aggodnóm, vagy ez így normális?
És még arra is kiváncsi lennék hogy vajon a piros fényt látják e. Ha este egy piros égővel (NEM infra hanem piros szinü sima égő) egy kis időre (NEM egész éjjel) megvilágitom az akvát, az zavarná őket nagyon? Úgy megnézném ahogy eszik, vagy uszkál.
ha még valaki olvassa ezt a kérdést a halam még meg van és jól van
most már azért nappal is többször elő elő jön, főleg ha valami finom falatot teszek be neki mint a brokkoli vagy a csirke máj amit nagyon szeret. De olyan fesztelenül nem uszkál világosban mint a páncélos harcsák. ha valami hirtelen mozgást lát gyorsan vissza menekül a bujókába. Fél homályban sokkal nyugodtabb.
A többi halat nem bántja nem zavarja, még a páncélosokat sem, de azért azok kicsit tartanak tőle ami nem csoda mert olyan köztük mint egy tank
Hiába nagy 10 centis hal már, rá szokott azért néha cuppanni az üvegre, ilyenkor szeretem a muris száját nézegetni. Nagyon megszerettem, nagyon szép és érdekes hal a nyulványos fejével.
Növényem sok van, vizfelszinen úszó is.
Egy JBL ledes világítást vettem ehhez az akvához, amin lehet változtatni a szin hőmérsékletet és a fény erőt is.
Kikapcsolás előtt egy fél órával átállítom a szín hőmérsékletet és a fény erőt is leveszem és ez egy késö alkonyati fényt ad. Ilyenkor elö szokott jönni, és motoszkál kinn, de a hirtelen mozdulatokat igy sem tudta megszokni.
tőzeg kivonatot mindig teszek a vizbe a neonok miatt is
Szerintem ő szimplán csak ilyen, legalább is a leírások alapján nem látok semmi különöset. Saját tapasztalatomból kiindulva volt egyszer egy sima barna anci hímem aki a nap bármely szakában tudott aktív lenni, nem különösebben érdekelte ,hogy este van vagy nappal. Jelenleg egy albínó hímem van kb ugyan olyan körülmények között s ő mégis a tiédhez hasonlóan főleg este/ szürkületkor/ éjjel/ kora reggel mozog. Nappal alig, pedig nem különösebben félős.
A hirtelen mozdulatokat szerintem nem tudják megszokni. Az a természetes ,hogy azoktól megijednek.
Én sem aggodom miatta mert amugy erőteljes erős hal, jól eszik és nagyon szép is, tényleg hibátlan.
Annak örülnék ha mindig elöl lenne mint a többi hal de hát neki nem ez a természete, igy is sokat nyugodott a másfél év alatt miota nálam van, szoval elfogadom ilyennek, így is nagyon tetszik!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!