Elvileg igen mert közepesen kemény vízben (max 15 nk) jól elvan mindkettő viszont a neonnak sokkal jobb az ennél lágyabb, úgynevezett “fekete vizes” akvárium, árnyékoló növényzet de azért legyen hely az úszásra. A guppiknak meg jobb a keményebb víz, sok-sok növényt s nem sínylik meg annyira ha a növénytömeg mennyisége valamennyire az úszótér rovására megy.
Tehát kompromisszumosan megoldható de bíztatnálak inkább egy biotóp jelleget kialakítani. Ha neonhal rajt szeretnél akkor melléjük mehet 1 vagy akár 2 corydoras raj meg még egy vízközt úszó faj, valamilyen másik pontylazac. Sok lehetőség van dél-amerikai vonalon, én nem keverném nagyon a túl eltérő/ más földrészen élő halakat.
2021. febr. 21. 11:36
7/8 anonim válasza:
Nálam kb ilyen arányban jól elvoltak. Volt még pár anci és torocatum is.
2021. febr. 21. 11:37
8/8 Salx Narval válasza:
Ha ideális körülményeket szeretnél biztosítani a neonoknak akkor nem éreznék jól magukat a guppik a lágy enyhén savanyú vízben. A keményebb csapvíz a guppiknak jobb a neonok max elviselik de rövid életűek lesznek. A közepesen kemény csapvíz mindkettőnek élhető közeg egy kis extrával a neonok irányába ( pl tőzegkivonat, csersavpor, árnyékadó növényzet, 22-23 fokos víz) de korántsem ideális, ha ilyen a vizetek akkor éppenséggel társíthatóak. Én is mint már a korábbi kérdésnél is írtam a biotóp jelleget tanácsolnám követni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!