Milyen nagyobbtestü halakat ajánlotok 250L-be?
Most ennyi paraméterre fel lehetne sorolni a halfajok felét. Így azt válaszolnám hogy kopoltyúsat.
trópusi? hidegvizi? tengeri? sziklás? fatörzses? dúsnövényzetű? alacsony vagy magas vízoszlop? rendelkezésre álló vízparaméterek?
köszi a segítséget:
uh tényleg a leírásba akartam írni csak elfelejtettem. Az akvárium 100*55*45
sokáig üresen állt de most újra beüzemelném. Valami nagyobb tsetű sügereket vagy harcsát szeretnék. De pl a sokúszós csukák is tetszenek de nem vagyok benne biztos, lehet ekkora akváriumba és mit érdemes mellé rakni.
Tetszik a kérdés, mert nekem is 260 literes akváriumom van :)
Én jelenleg 8 vitorláshalat tartok + egy nagy (1,8 dm)algaevō harcsát+kevés kisméretű halakat,amik a régi kisebb akváriumomból származnak.(2 db vörös neon, 2 db fekete neon, 1 db rózsalazac, 1 db üvegharcsa)
Diszkoszokat nem ajánlok, mert kényes halak, a fűtésük nem egy olcsó mulatság.
Ha trópusit akarsz akkor a víz meleg legyen (sügerek) Télen kell rá vigyázni, mert akkor hideg van és lehűlhet. Ez szép tud nagyon lenni. Én ezt ajánlom.
A hidegvizinek a vize legyen hideg, Ide kerül pl az aranyhal. Figyelj, hogy nyáron ne melegedjen fel!
Az legegyszerűbb amikor nem hidegvizi és nem melegvizi: 0-27 C°
A Sósvízhez meg semmit se értek.
Nagyon jól nèz ki kevesebb nagytestű hal jó sok kisméretű hallal is (pl 4 vitorlás, de 20 neonhal)
Remélem tudtam segíteni :)
Ha megengeded akkor még az élő fába is belekötnék mert na...
“Én jelenleg 8 vitorláshalat tartok + egy nagy (1,8 dm)algaevō harcsát+kevés kisméretű halakat,amik a régi kisebb akváriumomból származnak.(2 db vörös neon, 2 db fekete neon, 1 db rózsalazac, 1 db üvegharcsa)”
Egyrészt a 8 vitorlás sok 260 literbe. Ekkora akva leginkább 1 párnak megfelelő, ritkább esetben kettőnek. Persze növendék vitorlásoknak jó, sőt fiatalon rajt alkotnak.
Illetve a felsorolt halak csaknem mind rajhalak minimum 6-8-10 főt igénylő rajjal. Gondolom a későbbiekben ez megoldásra kerül.
“Diszkoszokat nem ajánlok, mert kényes halak, a fűtésük nem egy olcsó mulatság.”
Ez igaz. Diszkosz nem kezdőknek való, de még haladók is meggondolják. Minden esetre nálam bakancslistás egy párszáz literes diszkoszos ;)
“Ha trópusit akarsz akkor a víz meleg legyen (sügerek) Télen kell rá vigyázni, mert akkor hideg van és lehűlhet. Ez szép tud nagyon lenni. Én ezt ajánlom.”
Sügérek alatt most afrikaiakra gondolsz? Mert, pl: a vitorlás is sügér. Szerintem 260 liter kicsit kicsi egy látványos afrikai sügéreshez. Az valahol 300-500 litertől felfele az igazi. Persze sok kisebb sügér is létezik, na meg sok dél-amerikai sügérnek (pl: ramirezi, apistogrammák) elég.
“Az legegyszerűbb amikor nem hidegvizi és nem melegvizi: 0-27 C°“
Öhm, ezen egy kicsit fennakadtam de lehet csak elírás. A hidegvízi fajok általában 15-20 fok körül vannak, míg a trópusiak 20 fok felett s általában 28-30 a felső határ, persze ez nem azt jelenti ,hogy minden trópusi faj tartható 20 és 30 között akárhol.
“Nagyon jól nèz ki kevesebb nagytestű hal jó sok kisméretű hallal is (pl 4 vitorlás, de 20 neonhal)”
Bizonyos esetekben igen, de azt ne felejtsük el megemlíteni ,hogy a nagy hal megeszi a kis halat, szóval csak óvatosan. Pl: vitorlás megeheti a sima neonhalat, de a nagyobb vörös neont már nem feltétlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!