Mit érdemes tudni hal vásárlás előtt?
Az akváriumkról mindent is érdemes tudni.
Egy külön tudományterület.
Olyan halakat válogass össze,amiknek hasonlóak az igényeik: vízhőmérsékletre, vízkeménységre, ph-ra, tisztaságra vonatkozóan,első körben. Remélhetőleg a kezdőknek javasolt,könnyen tartható halak is tetszeni fognak! Így garantált a sikerélmény. Később próbálkozhatsz a kényesebb fajtákkal.
Plusz jótanács: Az elevenszülő halak könnyen túlszaporodnak.Ezért is, no meg a gyönyörű színeik miatt szoktak pl.guppyból egy csapat hímet tartani,szigorúan nőstények nélkül.
Akkor már biztosan tudod,hogy a vitorlásnak minimum 150 literes akva kell, azért itt küldöm a linket.
Amit linkeltél azon betták vannak. Nem igazán társíthatók vitorlásokkal.
Szerintem a legfontosabb szabályok a kezdetekhez:
-Az akváriumnak 2-3 hétig üzemelnie kell (szűrővel,mindennel) mielőtt a halak bekerülhetnének!
-Mindennek olvass utána,nem kell elkapkodni semmit!
-Ne hallgass az eladóra!
Először döntsd el,hogy mekkora akváriumot szeretnél,vagy mekkorára van keret. Utána határozd meg a lakókat,és az igényük szerint rendezd majd be...
Értem, köszi mindenkinek! :)
de miért ne hallgassak az eladóra?
Az eladók 99%-a nem ért az akvarisztikához vagy direkt félrevezet ha látja ,hogy te sem érted (tisztelet a kivételnek mint mindig):
Ezeket ajánlom:
[link] , [link] , [link] , [link]
Minden kezdőknek szóló csikket olvass el alaposan. Nagyon örülök ,hogy előre kérdezel :) Sajnos a vitorlás nem tartható bettával (sziámi harcoshal) szóval mást kell keress a vitorlások mellé ha mindenképp olyat akarsz. Szerintem egy kb 150 literes vagy nagyobb akvárium kelleni fog, a lényeg ,hogy legyen legalább 50 cm magas mert a vitorlás alapból nagyon magas felépítésű. Melléjük mehetnek alulra egy valamilyen páncélosharcsa (corydoras) raj, minimum 6-8 példány. Vízköztre egy raj nagyobbacska (minimum 5 cm) pontylazac, mondjuk legalább 8-10 példány pl: vörös neonhal vagy fekete tetra stb, ilyesmik.
Jobb kevesebb fajból több mint fordítva, de az még messze van ,hogy halakat vegyél ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!