Szikes vizet hogyan javíthatom fel a legegyszerűbben?
Igen az is jó ha a gh-t emeled 20-ra.
De egyébként én sokáig esővizet használtam, amíg be nem ruháztam ro szűrőre költözés miatt.
Én nekem az esővíz remek volt. Olyan helyre raktam ahol tudom hogy a tető tiszta és a csatorna is, illetve átszűrtem én is.
Sokan ellene vannak, mert káros anyag így úgy, de a természetbe is működik.
Ez még épphogy határeset. Csak akkor növelném a Gh-t kb 20-ra ha kemény vizet igénylő fajokat akarsz tartani (pl: elevenszülők, afrikai sügérek).
Más esetben jobb lenne lágyítani, mondjuk 0-ás vízhez kevered a csapvizet fele-fele arányban s így kapsz egy Gh=Kh=5 vizet, majd ebben növeled a Gh-t kb 10-re s így lesz egy Gh=10, Kh=5 vized. Ez már jó lesz sok lágyvizes fajnak. Ha ennél is lágyabb kell akkor ahoz mérten csökkented a csapvíz arányát a 0-shoz képest. Persze ez RO-van lenne a legpraktikusabb, főleg nagyobb vízmennyiség esetén.
Az esővízzel az a baj mint ahogy már mondták ,hogy könnyen lehet vele bármiféle nem kívánatos anyagot bejuttatni. Éppen ezért erősen ajánlott felhasználás előtt erős kémiai, mechanikai s biológiai megszűrés. Illetve nagy előny ha nincs párkilóméteres körzetben (asszem 8-10 km az ajánlott) nagyváros, gyár stb ami nagyon szennyezi a levegőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!