Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Dunai kövek megtisztítása,...

Dunai kövek megtisztítása, sterilizálása, algátlanítása?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

új teknős akváriumomba magam szeretném megépíteni a szigetet teknőseim számára. Ehhez nagyon szép lapos köveket tudtam szedni a Duna parton viszont a tisztításukkal gondba ütköztem. Szeretném száz százalékosan megtisztítani a köveket, mert ugyan a teknőseimnek valószínűleg nem lenne nagy baja, de nem szeretném ha az alga vagy valami más elszaporodna az akváriumban. Jelenleg újra és újra forró vízbe áztatom a köveket, két áztatás közt szivaccsal alaposan átsikálom, tisztítom ahogy tudom, illetve a vízbe szoktam ecetet is önteni. Viszont ezek érdesebb kövek, és sok részról nem tudok kézzel minden algát vagy földet eltávolítani. Ehhez szeretnék tippeket kérni, hogy mi az ami le tudna viszonylag hamar oldani mindent a kövekről? válaszokat előre is köszi.

#alga #akváriumi kő #dunai alga #kinti kövek #teknős sziget
2021. jan. 17. 19:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Sterimora szavaznék vagy bmilyen magas nyomású mosóra.
2021. jan. 17. 19:49
 2/13 anonim ***** válasza:
81%
Esetleg mellé ózonos fertőtlenítést (már sok autókozmetikában csinálják, akár úgy is jó, ha beteszik a köveket az épp ózonozott kocsiba valamilyen tüllzacsiban fellógatva), aztán fogkefés átsikálást egy kis citromsavval.
2021. jan. 17. 19:51
 3/13 anonim ***** válasza:
Helyesen megalgátítatlanítása, amúgy megy minden gond nélkül.
2021. jan. 17. 19:53
 4/13 anonim ***** válasza:
84%
Nem értek az algákhoz, de szerintem nem nagyon bírják a hőt, főzd meg a köveket kb fél óráig. Biztos hogy steril lesz.
2021. jan. 17. 19:58
 5/13 anonim ***** válasza:
19%
A főzés is jó, de a hipózás is.
2021. jan. 17. 20:10
 6/13 anonim ***** válasza:
81%
Csatlakozom a #4es válaszolóhoz, az újra és újra forró vízbe áztatás helyett egy fél-egy órányi kifőzést javasolok én is. A trutyi is könnyebben elengedi, ha megfőtt rajta.
2021. jan. 17. 20:10
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Vegyszereket kerülném, a teki sem örülne neki ha a kő pórusaiból kesőbb szivárogna a hipó
2021. jan. 17. 20:13
 8/13 A kérdező kommentje:
Igen a vegyszereket én is kerülöm. Savo-s áztatással teljesen csírátlanítanám az biztos (ezt egy geológus haverom mondta, ők így tisztítják a kristályokat) meg nyilván a hipó is, de próbálom az ilyesmit kerülni, annyit csináltam, hogy a második kifőzés után minden követ ecettel és fogkefével jól kidörgöltem (házilag így vasárnap este ennyire telt) most jelenleg harmadszor főzöm ki a köveket, mindegyiknél kb fél órát álltak a vízben. Remélem három után a rajtamaradt kosz meg alga már nem lesz életképes.
2021. jan. 17. 20:18
 9/13 anonim ***** válasza:
87%
Ha életben marad a kifőzés után, akkor jelentkezz valamelyik kutatóközpontba, biztos tudnák valahol hasznosítani az ilyen élőlényt.
2021. jan. 17. 20:33
 10/13 anonim ***** válasza:

+1 hőkezelés

fél órás főzés pont elég

2021. jan. 17. 20:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!