Mi bajuk a halaimnak?
A szűrő pontosan milyen? Nekem kevésnek tűnik a 600l/h vízforgatás. Milyen a töltet?
Szerintem most ne etess, sós 50%-os vízcsere, majd 2-3 naponta cserélj 20-30% vizet. Emeld a hőfokot, ahogy Salx mondja.
Nem tudni, mennyi növény van, de ha lehetőséged lenne, legalább olyan növényt dobjál be, ami gyorsan nő.
Hasonlitsd össze a többi akváriummal ezt: mi a különbség? Hátha észre veszel valamit, ami nem stimmel ezzel az akvával.
" kb 300 darabot, 4 kulon akvarium megy jelenleg nekik"
És ebben hányan vannak?
És ehhez képest hány liter szűrőanyag?
10 Molly van benne, ez a legkisebb akvarium. A szuroben szivacs reteg, matrix es siporax reteg tovabba meg 1 amit nem igen tudok beazonositani csak biologiai szurokozeg neven van benne.
Kicsit felreerthetoen irtam, egyik allatra sem jellemzo sem a kidulledo szem, sem a furcsa pikkelyek sem a felfuvodas ez az egy aki most egy kulon akvariumban van egyedul felepules celjabol na o eleg dundi de valoszinuleg vemhes. A novenyeknek bevallom oszinten nem tudom mi a nevuk. Van 3 db ilyen kis golyo azon kivul 1 nagy levelu alacsony bokor es egy 3 hosszukas levelu terebelyes magas bokor. A vizkemenyseget teszteltem, a teszt szerint rendben. A halakon csak a bagyadtsag lathato, erotlenek, sokat fekszenek a padlon, ha benyulok kezzel siman ki tudom oket venni nem usznak el
Keménységre fölösleges tesztelni, bírják a kemény vizet.
Elsősorban vízminőség probléma lehet, ezek tipikus tünetek. Ezért kérdeztem a szűrőt, és hogy hány hal van. De 10-et el kell bírni a szűrőnek.
Ami viszont nem derült ki, hogy most vannak annyian, vagy eredetileg voltak 10-en?
Mert ha eredetileg jóval többen voltak (azt írtad, azóta volt elhullás) , és mind egyszerre raktad be őket, akkor közel sem volt annyi lebontóbaktérium, amennyi kellett volna annyi halhoz.
Viszont ekkor az akváriumba rakás után nem sokkal kellett hogy jelentkezzen ez a probléma, és mivel mostanra 10 -n maradtak, már javulni kéne a helyzetnek.
De nem tudjuk, mikor kerültek hozzád, mikor jelentkeztek a tünetek, és hogy az algázók hányan vannak. (ők ugyanúgy terhelik a vizet)
Ha nem szűrés gond, külső jelek nélkül akkor is valami általános vízproblémára lehet gyanakodni. Egy 50%-os vízcsere állott vízzel mindenképpen indokolt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!