Mivel kezeljem?
Figyelt kérdés
Van egy pàr aranyhalam..Tavasztól késõ öszig kint vannak a kertben..télen viszont bent...akvàriumban.
Észrevettem hogy az egyiknek aki fehér szinü az uszonyán piros hajszàlszerü csikok vannak..Kell ezt kezelni?Illetve mivel?
2020. dec. 18. 17:15
1/6 Salx Narval válasza:
Ez a tünet akár az úszórothadás kezdeti tünete is lehet. Gyakoribb részleges vízcserékkel, jó szűréssel és megfelelő méretű akváriummal megelőzhető. Ha a fenti feltételek nem teljesülnek reménytelen bármilyen kezelés.
2/6 A kérdező kommentje:
Évek òta igy vannek télen...a viz szürése..és frissitése megfelelö...az akvàrium mérete jo...
Metàlkék szer jo lenne?
2020. dec. 19. 06:08
3/6 Salx Narval válasza:
Hát, te tudod. Ha az a metálkék a metilénkék akkor malachitzölddel fele-fele arányban keverve jó lehet erős levegőztetés mellett. Látatlanban is heti 2x 35-40% vízcserét tanácsolnék talajtakarítással egybekötve. Olvasd el az úszórothadást kiváltó okokat és az aranyhal akváriumi tartásáról, teleltetéséről szóló infókat, hátha valamit mégsem jól csinálsz.
4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.Megprobàlom.Ilyen még sosem volt pedig màr 4 éves a delikvens:)
2020. dec. 19. 09:57
5/6 anonim válasza:
Gondolom hogy néz ki, szerintem az nem betegség, csak beütötte vagy nem tudom, nekünk is szokott olyan lenni az uszonyukon, de eltűnik magától, nem kezdett el rothadni egyiknek sem.
6/6 A kérdező kommentje:
Mindenesetre megfogadom Salx Narval tanácsát..Nem árt vigyázni.
2020. dec. 19. 15:30
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!