Mi lehet ez a fehér csomószerű kis gombóc a farok alatti úszóján?
Ma vettem észre, hogy az egyik vitorláshalamnak fehér csomószerű kis gombóc van a farok alatti úszóján. Nem tűnik kedvetlennek, ugyanúgy úszkál a többiekkel és étvágya is van, a többi halam is jól van, nem vettem észre rajtuk ezt a fehér gombócot. Próbáltam képeket készíteni róla, nem lettek a legjobbak, mert mindig elúszkált, de hátha valamennyire visszaadja
Elsőre penészgombának tűnik. Ami nem sok jót jelent.
Hogy milyen a kedve, meg az étvágya, az olyan szempontból többnyire irreleváns, hogy ha ezek rosszak, akkor az már végstádium, úgyhogy ilyen tünetek nélkül is bőven lehet baja.
Ez további kérdéseket vet fel.
Ez lehet mechanikai sérüléstől, valami hámsérülés, amit megtámadott egy kórokozó, ez könnyen gyógyítható.
De lehet alapvető immungyengeségtől, (és sajnos a tapasztalat szerint ez a gyakoribb) akkor viszont ez a dominó első darabja!
Bővebbet egyelőre nem érdemes írni, egyelőre derüljön ki, hogy mi ez (ha vatta szerű, akkor valószínűleg penész)
aztán derüljön ki minden (!!!) az akváriumról, összes tartott élőlény, összes gép, vízparaméterek, stb stb stb...
Azt kérte #1-es, hogy írd le a tartási körülményeket.
"derüljön ki minden (!!!) az akváriumról, összes tartott élőlény, összes gép, vízparaméterek, stb stb stb..."
Úgyhogy először is írj le mindent, hogy mit hogyan csinálsz, az akva méretéről kezdve a szűrőn keresztül a vízcseréken át a tartott élőlényekig MINDENT.
A legjobb gyógymód sem elég, ha a tartási körülmények okozzák a problémát. Ezért kell mindent tudunk, hogy a többi hal se legyen beteg, illetve ne térjen vissza a betegség.
Én azt hámoztam ki ebből, 2 kanna vizet kienged a csapból, hagyja állni pár napig. Eddig stimm...
Majd leszív az akváriumból 2 kannányi vizet, ez is stimm... ...majd még 2-t, de ez megy a lefolyóba,
aztán visszatölti az előzőleg leszívott vizet,
és az állott csapvízzel tölti fel ismét fullra...
Ha ezt valóban így csinálod, akkor az nagyon sok stresszel jár a halak számára... Plussz fogalmam sincs hogy mi értelme van ennek.
Tehát nemcsak a cserék gyakoriságán kell valtoztatnod, de a módján is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!