Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miert utaljak sokan a guppikat?

Miert utaljak sokan a guppikat?

Figyelt kérdés
oke, tudom, hogy szapora, nem erzekeny fajta, konnyu tartani, mindenki veluk kezdi, de szerintem igenis gyonyoru ekei egy akvariumnak!
2010. aug. 10. 16:51
 1/10 anonim ***** válasza:
Nem tudom honnan veszed,hogy utálják...Én kifejezetten szeretem nagyon szép halak talán csak annyi a gond velük, hogy egyfolytában szaporodnak.:D
2010. aug. 10. 16:59
 2/10 anonim ***** válasza:
Én személyszerint imádom őket :) Egy 50 literes akváriumomban csak kül. színű guppik vannak. A szobám díszei :)
2010. aug. 10. 17:11
 3/10 anonim ***** válasza:

Én sügerekkel kezdtem :) azután cápamárna, frenatus, kékrák, vitorlás, gömbhal, törpe gömbhal.

Sose volt guppim. Bettám volt.

Kiskoromban nem lehetett semmilyen állatom, de most már elég nagy állatkertet tartok itthon :)

Vannak halak, rákok, garnéla is, nappaligekkó, kaméleon, viziagáma, csincsilla, patkány, ecsetfarku pele.

Más nincs :)

Ja meg tücskök, itt hegedülnek a szobába.

Tetszenek még a tengeri akváriumok is, de abba nem merek belekezdeni, mert nehéz és drága mulatság, legalábbis azt mondják :/

2010. aug. 10. 20:22
 4/10 anonim ***** válasza:
Azért nem mindenki kezd velük:) Nekem soha életemben nem volt guppym. Most elöször vettem elevenszülőt, ezek mollyk, de 4 év akvarizálás után ők az első elevenszülőim:). Amúgy szerintem sem utálják őket, maximum ugy vannak vele hogy olcsó, és annyi van belőle mint a fene mert folyton szaporodnak, ezért nem vigyáznak rá annyira, akár a teknőseiket is etetik velük. Ha e miatt gondolod hogy utálják, nem , nem utálják. A hangyákat se utálják csak nagyon sok van belőlük azért nyomják agyon. Lehet ropssz példa volt, csak arra próbálok utalni, hogy az értékük(Nem csak árra értem) kisebb mint más halaké.
2010. aug. 10. 22:54
 5/10 Salx Narval ***** válasza:
Azt hiszem mindenkinek a szíve joga eldönteni, hogy melyik halakat kedveli.Az talán túlzó, hogy utálják őket.Én kedvelem a guppikat, mindig tartok belőlük.Nem is olyan könnyű, egy igazán szép csapatot kitenyészteni és elkerülni a beltenyésztés káros hatásait.Nézz csak körül a neten, vannak országos guppi klubok, tenyésztői oldalak.Ez a kis hal, a kezdetek óta népszerű és kedvelt.Kimerem jelenteni, hogy az egész világon, a legkedveltebb és a leggyakrabban tenyésztett hal, a mai napig.Szerintem sokkal többen szeretik őket, mint akik nem.Egy-egy szép tenyészpár megvásárlásához, ugyancsak bele kell nyúlni a pénztárcába, természetesen a gyakori színváltozatokhoz, aránylag olcsón hozzájuthatunk.
2010. aug. 11. 05:47
 6/10 anonim ***** válasza:
Nem utálják őket,csak kiborító,hogy milyen szaporák! :)Én azért vettem fekete tetrákat,hogy ritkítsák az utódok mennyiségét. Na azóta egy kisguppyt se látok!A városligeti tó is iszonyatosan tele van guppyval.Én is oda vittem ki a felesleget mindig.Amúgy érdekes módon nekem a lány guppyk a szebbek!
2010. aug. 11. 16:28
 7/10 A kérdező kommentje:
Nagyon koszi a valaszokat, en guppi parti vagyok, es jo tudni, hogy masok is ereznek igy. A guppi egyesuletrol meg nem is tudtam! duplan kosz!
2010. aug. 12. 01:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Nekem is vannak guppiaim.Nagyon tetszik hogy színesek.Már nagyon várom,hogy szaporodjanak!
2010. aug. 12. 14:27
 9/10 Doruss ***** válasza:
Nem tudom, én egyszerűen imádom őket. Gyönyörűek, és az egyetlen halfajta, amit sikerült szaporítanom :)
2010. aug. 14. 10:51
 10/10 kzs ***** válasza:

Szerintem éretlenség, bugyutaság lenézni ezeket a halakat.

A múltkor olyan hím-guppikat láttam 350FT/darabáron, hogy csak lestem! És nem az áruk miatt! Mert gyönyörűek voltak, meseszépek!

A tenyésztésükről annyi, hogy valóban könnyű, de ha nem szelektívan engedik össze a tenyészpárokat, és nem adnak kellő, változatos eleséget, hamar leromlanak.

Vagyis az igazán szép halak kifejlesztése már tudást igényel, ami nem lebecsülendő!

2010. aug. 16. 08:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!