Mi baja lehet a halamnak?
120 literes akvárium, 12 db ékfoltos razbóra, és 3 gyöngy gurámi. Atman cf800 szűrő, szivacs és sera siporax van benne. Kb. Negyed rész vîzcsere 5-6 naponta.
Sera aquatannal kezelt eső és csapviz keveréket használok. Valisneria és tüskéshínár hátul középen anubias. Lemezes táppal és fagyasztott kajával etetem őket, felváltva.
27 fokra van állítva a fűtő, a hőmérő szerint 25-26. 3 hónapja vannak meg a halak. 3 hete telepítettem a valisneriát, amugy nem történt semmi szokatlan, nem volt áramszünet. Természetesen szűrve van aktívszénnel az esővíz.
A tetőről ami lejön azt gyűjtöm, úgy hogy eleje, ami koszosabb lehet, az kuka.
Nem tudom a vallisneria milyen forrásból jött, de a "szaküzletek" polcairól akár néhány növénnyel is bekerülhet valami mert ott minden és mindenki ömlesztve van és a halak immunrendszere is folyamatosan romlik a stressz miatt.
Éppen ezért egy elkülönítést nekem megérne a dolog. Nagy reményeket azért nem fűznék hozzá, a 'nem eszikkel' kezdődő sztorik nem szoktak jó véget érni. Ha külsőleges látható jele lenne (gomba, parazita), akkor tisztább lenne a kép, de így kb egy-két parakill próba elkülönítve + fohász, hátha.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!