Milyen a bálna mellett lenni mikor hangot ad ki? Mennyire hallatszódik hangosnak?
Figyelt kérdés
Hallottam hogy a bálna hangja valami 180 vagy 230 db ami azért elég durván hangos és pl az Atlanti óceán egyik végéből a másikba is el lehet hallani. Ezt az ember is ilyen hangosnak hallja vagy ez olyan frekvencia amit az ember nem hall.2020. okt. 21. 22:33
2/3 Salx Narval válasza:
Az emberi hallás alsó tartományába esik de halljuk, mi 20 és 200000Hz között hallunk ők 10-50Hz között énekelnek legalábbis ezek a szélső határok. 120db az embernél már a fájdalomküszöb. Szerintem a víz jócskán letompítja és még így is borzasztó távolságokban is hallható. Ha nem a vízben énekelnének valószínűleg füldugó kellene a közelébe merészkedő embernek. Arra én is kíváncsi lennék, hogy van e olyan búvár aki közelről is hallotta már.
3/3 anonim válasza:
Ha jól tudom ember közelében nem adnak ki maximumot. A bálnák intelligens állatok és néhányan a hangjukat használják arra, hogy elkábítsák az áldozatukat. Magyarul tudják mire képesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!