Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen szűrőt ajánlotok?

Milyen szűrőt ajánlotok?

Figyelt kérdés
Az akvárium kavicsa(aljzat) alatt eléggé megreked a kosz. Milyen szűrőt ajánlotok ami a padlót is szűri? 60 l az akvi, 4 hal van benne. Alap szűrőm van, ami hát elég gyenge, és le akarom cserélni, de szeretnék akkor már normális szűrőt venni.

2020. szept. 14. 17:45
1 2
 11/14 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Nem belekötésnek szántam, elnézést ha úgy jött le. Én csak segíteni akartam/ akarok. A #2-es válaszomban írtam megbízható márkákat és figyelmeztettelek ,hogy a gyári ajánlás alsó határa a mérvadó (az meg gondolom nem vita tárgya ,hogy ami elég 60 literbe az édeskevés lesz 400 literbe).

Egyébként elsőre egy 30-40 literes akváriumhoz hasonlítottad a tiédet, arra írtam ,hogy nem sokkal jobb az aymonierinek a te 60 literesed. Persze egy 30 liternél is kisebb gömb pedig mégrosszabb. De attól ,hogy van ami még rosszabb az nem azt jelenti ,hogy a tiéd jó. 60 liter nem sok de sokmindenre elég, viszont a lehetőségek közt sajnos nincs aymonieri. Nagyon helyes ,hogy megmentetted és rendbejött de ha véglegesen meg akarod tartani akkor nagyon kell az a 400 literes akva.

2020. szept. 16. 07:11
 12/14 anonim ***** válasza:
Én ismerek olyat aki 96literesben tartott stendhal halat meg öves díszcsíkot- na az se volt semmi- mondván, hogy a hal kicsi akváriumban nem nő meg nagyra- végülis igaza van, mert krónikus ammóniamérgezésben szenved szerencsétlen. Ráadásul egy gagyi belső szűrő vitte az egészet. Mikor szóltam, hogy nem lesz jó, az volt a válasz, hogy ne szóljak bele, már több éve.foglalkozik halakkal.
2020. szept. 16. 10:57
 13/14 Tevenyereggyarto ***** válasza:

Pont egy nem is olyan régi kérdésnél lett említve ,hogy nagyon nem mindegy ,hogy valaki évek óta akvarista vagy évek óta halakat tart :D

A kérdés: https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__..

Ott is “beleszóltunk mindenbe”. Még mindig jobb ha már most szólunk ha valamivel baj van minthogy x idő múlva megszülessen a következő “mi baja lehet a halamnak/ miért döglenek a halaim ?” féle kérdés.

2020. szept. 16. 11:08
 14/14 A kérdező kommentje:
Eddig se döglött az 1 év alatt egy se, és nem hiszem hogy az a pár hónap lesz az, amitől meghalnak. Nem véletlen cserélem gyakran a vizet, és mindent mérek benne a vizkeménységen át mindent. És még mindig tartom magam ahhoz, hogy de nálam sokkal jobb helyen van. Tudok olyat akinek 8 éve él a hala egy igen kicsk akváriumba, és a hal már közel 30 cm, nem tartom jónak amit csinál, de ehhez képest én jól tartom. És mint mondtam, nem véletlen cserélem le az akvit, de én igen pici ként vettem pl az aymonierit is. És azért nincs több panda, mert még nem akartam őket túlzsúfolni, ami szerintem érthető... :)
2020. szept. 16. 11:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!