Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Bettám farkát felsértette egy...

Bettám farkát felsértette egy dísz, nem jön helyre. Hogy segíthetnék rajta?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az a helyzet, hogy a bettámnak körülbelül egy hónapja vásároltam egy kis rakéta díszt, ami bujkálóként is szolgál. Nettó 37 literben van, szűrővel, fűtővel, tetővel, gömbmohákkal és anubias növénnyel meg hát műdíszekkel, mivel szeretem őket. Eddig három panda páncélossal volt együtt, de továbbadtam már őket 100 literes medencébe egyik barátomnak. Szóval megvettem a kis díszt, beraktam átöblítés után, másnap azt vettem észre, hogy az egyik pandának kicsit beszakadozott a felső uszonya. Azt hittem a bettám csinálta, de sose volt még agresszív mozdulata feléjük, bár mégis ez tűnt a legvalószínűbbnek. Őket továbbadtam. Elmentünk nyaralni pár napra. Mikor visszajöttem azt láttam,hogy szegénykémnek többfelé van szakadva a farka. Kis gondolkodás után megnéztem a rakétát belülről és picit élesebbnek láttam, és ez az egyetlen ami feltéphette. Több hónapja megvan a bettám és sose volt ilyen baj, csak miután ezt a díszt megvettem...természetesen rögtön kivettem, és már körülbelül két hete nincs benne az akváriumban, a farka viszont egyáltalán nem jobb. Hogy segíthetnék neki, vagy egyáltalán lehet ezzel kezdeni valamit?

Minden választ köszönök!

2020. aug. 29. 12:05
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

10-es

Belső szűrőm volt eddig, ami jól be volt érve, baktérium kultúrát is használtam, március óta megy az akvariumot, gyakori volt a vízcsere, heti kettő alkalom pontosabban, heti egy talajporszívózással. A szűrő hiába volt a legkisebbre véve és tompítva, vagy esőztetőre állítva (mindkettőt kipróbáltam) kicsit nagy volt az áramlás, de sose volt baja eddig belőle, ugrálni se ugrált soha. Viszont pár napja rendeltem neki egy szivacsszurot, meg egy légpumpát, átállok mostmár a szivacsszűrőre, tudom hogy az a legjobb meg az akasztós a bettáknak. Vettem metilénkéket, volt egy kisebb akváriumom, meg most vettem egy 30 litereset tetővel. A kisebbikben veszi a pár perces metilénkékes fürdőket, utána átrakom a szűrő nélküli (de ma már megjön az új szűrő, és akkor már lesz szivacsszuro) 30 literes akváriumba. Hőmérséklet stabil 28 fok, nem kapott három napja enni, csigák nélkül van, és ma már láttam hogy kakilt is, meg a kis farka is egyre szebb, kezd visszahártyásodni, vagy nem is tudom hogy írjam le. Vettem vitamint is neki, amit előírás szerint adagolok két napja. Kétnaponta vízcsere volt eddig, mivel nem volt szűrő.

Köszönöm a segítségeket, továbbra is írok majd ide ha van fejlemény!

2020. aug. 31. 11:51
 12/12 medvemorzsa ***** válasza:

Semmiféle rakétadísz nem kell egy Bettának, nem valószínű, hogy gagarinost

szeretne játszani, nem beszélve arról, hogy ronda.

Tudom, ízlésről nem lehet vitatkozni, de ez az alapvetés egy marhaság.

Bettának pihenésre félbevágott kókuszdió héjat vagy kisebb cserepet kell betenni, aminek az elején egy darabot ki kell törni, így be tud menni, és ki tud jönni. :)

2020. dec. 3. 12:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!