Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » A betta pár tartható együtt a...

A betta pár tartható együtt a párzási időszakon kívül is?

Figyelt kérdés
Van egy hím bettám. Ma kaptam egy nőstényt. Be lehet őket tenni egy akváriumba? Nem fogják bántani egymást?
2010. aug. 5. 17:31
 1/5 anonim válasza:
Az enyemek kinyirtak egymast...vagyis a nosteny nyirta ki a himet...de azert probalkozhatsz:)
2010. aug. 5. 17:44
 2/5 Salx Narval ***** válasza:
Egy nagyobb, jól növényesített akváriumban meg lehet próbálni.Két-három lány, egy hímre.Fontos, hogy megközelítőleg azonos korúak legyenek és a növényzet mellé, 2-3 bújónak használható győkér, nagyobb szikla, stb sem ártana.Én 300literben 2 hímet, 5 lányt tartottam, mondhatni gond nélkül.Volt néha-néha területvita, de semmi komoly.
2010. aug. 5. 18:06
 3/5 A kérdező kommentje:

A hím kisebb mint a nőstény. Tehát esélyes hogy a nőstény győzne :)

Sajnos nagy akváriumom nincs, és pénzem sincs rá hogy vegyek, ill. fenntartsam. A hím eddig 14 literesben volt egyedül. Van még egy 30 literes abban lennének ketten.

Köszönöm az eddigi válaszokat de még jöhetnek válaszok.

2010. aug. 5. 18:41
 4/5 anonim válasza:
Nekem 54 l-esben van egy hím és egy nőstény.néha megkergeti a hím,de semmi egyéb nem történik.Van elég növényzet,hogy el tudjon bújni a nőstényem.
2010. aug. 5. 22:28
 5/5 Salx Narval ***** válasza:
Ha van rá lehetőséged, hogy szükség esetén kivedd az egyiket, megpróbálhatod. Én kicsinek tartom a helyet, de elképzelhető, hogy nem lesz gond.Sajnos a bettáknál minden előfordulhat, náluk semmire sem lehet biztosat mondani.Minden esetre, próbáld jól benövényesíteni, így talán nem lesz gond.Viszont arra számítani kell, hogy egy esetleges ikrázást követően, ki kell venni a lányt, mert ilyenkor 50cm körzetben minden halat megtép a hím. A te akváriumod túl kicsi ahhoz, hogy megtűrje a lányt.Azt mondanám, hogy kb 60literes akvárium kellene, amiben esetleg kívül tud maradni a lány a védett zónán.Szerencsésebb lenne,ha csak párzás idejére tennéd őket össze.Amúgy a lány legalább annyira veszélyes tud lenni, sok esetben ő tépi meg a hímet.
2010. aug. 6. 04:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!