Az egyik guppim dörgölözik mitől lehet?
Ne haragudj ,hogy nyilvánossá teszem de nem szeretek privátozni és úgy nem tudnak mások is segíteni. Tehát az üzeneted:
“Szia!
80 literes akvarium
4 him guppi
8 neon
5 ekfoltos razbora
Aquael fan 2es szuro
Vizcsere heti egyszer van kb 30%os
Csak az egyik him guppi csinalja ezt
Az a baj hogy
Kettot nem reg vettem uzletbol
Betartottam pedig a 2 hetes karantent megis az egyiknel jott elo ez a problema
Darakor lehet? Feher foltot nem latok rajta mondjuk a szine miatt meg sem latnam (alapbol feher a hal), de viszont tatog folyamatosan az akva aljan vagy kozepen.
Dorgolozik a diszekhez. Aktivnak aktiv ugyanugy uszkal csak hal latszik rajta hogy valami nem okes.”
Okes
Koszonom a valaszt is ami termeszetesen lemaradt 😅
Vegyük sorjában a dolgokat:
“80 literes akvarium
4 him guppi
8 neon
5 ekfoltos razbora”
Eléggé vegyes a társaság, ami nem is lenne baj de túl sok a vízközt úszó hal. Plusz a guppik létszáma még hatéreset de a razbórák kicsit kevesen vannak, belőlük is minimum 6-8 (inkább 8, mert rajhal) kellene legyen. Viszont 3 rajnak kicsit kicsi 80 liter. Szerintem szerencsésebb lenne csak 2 halfajból tartanod többet. Viszont vízterhelés ügyileg még jó a helyzet.
“Aquael fan 2es szuro”
Ez jó csak azt nem írtad ,hogy hogyan tisztítod de gondolom nem csap alatt.
“Vizcsere heti egyszer van kb 30%os”
Ez is jó, de amíg tart ez a vakarózás addig megemelheted heti 2x 15-20%-ra. Ártani nem ártasz vele, csak a közérzetüket javíthatod.
“Csak az egyik him guppi csinalja ezt”
Állandóan vagy csak ritkán ?
“Az a baj hogy
Kettot nem reg vettem uzletbol
Betartottam pedig a 2 hetes karantent megis az egyiknel jott elo ez a problema”
Két hét alatt semmi tünet nem volt ? Mióta vannak az új helyen ? Lehet csak az új környezet az oka.
“Feher foltot nem latok rajta mondjuk a szine miatt meg sem latnam (alapbol feher a hal),”
Alaposan figyeld rendszeresen, bármilyen elváltozásnál azonnal megfelelően! kell reagálni.
“de viszont tatog folyamatosan az akva aljan vagy kozepen.
Dorgolozik a diszekhez.”
Szaporán tátog ? Stresszes, ideges ? Nem bántja a többi hal ?
Megint privát üzenet. Szóval Augusztus 19. 11:05
“Hello
Azota mar tejesen rendben van a guppim, nem dorzsolodik semmihez, nem tatog latszik rajta hogy jol van. Parakillt vettem. Ha mar nincs semmi baja ne hasznaljam?”
Szerintem figyelgesd még, de ha ezután sem jönnek elő újra a tünetek akkor ne gyógyszerezd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!