Van egy fölösleges 70 literes akváriumom. Ötletek milyen halak legyenek benne?
Jó, tudom nem annyira nagy akvárium, de a következőket szeretném kizárni:
Guppi, neonok, razbórák, csigák, garnélák, plattik, az összes elevenszülő.
Van valami "ritka", kevésbé elterjedt hal amit lehet tartani egy 70 literes akváriumba?
Az adott nagyságú akváriumban tartható halmennyiségre van egy általános szabály: hal cm/ literrel kell számolni,de az a maximum. Az elevenszülők viszont nagyon gyorsan sokasodnak...
Aztán meg kell nézni,hogy vízkeménységben,hőmérsékletben ugyanaz legyen az összes hal igénye. Az én kedvencem a lángvörös pontylazac/flame tetra,viszonylag igénytelen a vízkeménységre,mindent megeszik, és aktív,vidám,jópofa halacska.Csapatban tartható.min.5 darab.Kezdőknek kifejezetten ajánlják.
Ekkora akváriumban 2 max 3 fajt tarthatsz (leginkább 2 hal, 1 gerinctelen felállásban).
Mondjuk lehetne 1 vízközt úszó faj és 1 fenéklakó.
Pl: valamilyen kisebb pontylazac (pl: az 1-es említette a lángvörös pontylazacot vagy nekem serpalazacok vannak), és egy szintén kisebb testű corydoras (pl: panda páncélosharcsa). Melléjük csigák mehetnének.
Vagy nanohalakat is tarthatsz, pl: gyöngy dánió, zöldsávos törperazbóra. Melléjük mehetnek garnélák.
Vagy egy méz vagy törpegurámi pár (esetleg 1 hím 2 nőstény), melléjük szintén fenéklakók, mondjuk párduccsíkokat, de arra számíts ,hogy ők nem túl fotogének, bújkálósak.
Ezeket csak úgy itthagyom:
Esetleg még kisebb méretű sügerek is lehetnek a lakók, pl egy csapat csigasügér (De akkor csak az az egy faj semmi más) vagy 1 hím 2 nőstény törpesügér (pl kakadu törpesügér) és a törpesügerekhez akár még egy 10 fős raj kissebb méretű pontylazacokból (pl parázslazac)
Nekem 80 literben van 1 hím 3 nőstény kakadu törpesügér, szerintem nagyon szépek a törpesügerek ezért ajánlom őket. A parázslazacokkal akár még egy szép blackwater biotopot is ki lehet hozni, sok faággal, gyökerekkel, falevelekkel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!