SOS a halam fekszik a talajon és csak tátog mit tegyek?
Milyen hal ez?
Mekkora az aksi?
Van több hal is?
Szétverte a fejét? Akkor valószínűleg elpusztul...teljes vízcsere? Csak stresszeled vele feleslegesen. Ha teli van piszokkal a talaj az már rossz,lehet hogy a sok ammónia a baja,nem kap oxigént és kiakar ugrani?
Ennyi infó alapjàn ennyit lehet mondani.
Szia! Először is milyen hal, mekkora helyen van, mennyien vannak, milyen szűrésed van, mióta üzemel az akva?
Másodjára, látsz rajta bármilyen külső jelet? (Fakóbbak a színei, elállnak/hullanak a pikkelyei, sebes a bőre, be van esve a hasa, ki vannak dülledve a szemei, stb.)
Sajnálom szegényt, de lehet eutanáziát kellene végrehajtani, ilyen állapotban már nem nagyon menthetők a halak. Biztos lesz nálam okosabb is, szóval várj meg más válaszokat is.
1 vagyok
Mióta van meg?
Amúgy lehet szegénynek tényeg az eutanázia lenne a legjobb. Tudsz a "szétvert fejéről"küldeni képet?
Balin ? Az egy fél-1 méteresre is megnövő torpedó, rém kevés neki 200 liter, hiába ,hogy még “csak” 20 centi. Sajnos neki valószínüleg annyi. A legjobb amit tehetsz az az eutanázia. Utána vagy mondj le az akvarisztikáról vagy normálisan csináld, kezdve azzal ,hogy olyan fajokat tartasz amiknek elég 200 liter. Ha ragaszkodsz a hazai fajokhoz akkor keress olyat ami legfeljebb 10 centire nő, akkorának talán elég.
A későbbiekhez:
[link] , [link] , [link] , [link]
És ezt sok másik kérdés mellé: https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__..
Egyetértek tevenyereggel, pluszban hozzáteszem: egy szivacsszűrő nem visz el egy 200-as akváriumot, főleg nem egy 20 centis hallal.
Nem a levegőztetést kell megoldani a szűrővel, hanem azt, hogy semlegesítsd a hal ürülékéből és egyéb bomló anyagokból felhalmozódó méreganyagokat. Ehhez ekkora akváriumnál egy jól bejáratott külső szűrő kell.
Ez a halad meg fog halni, és most éppen haldoklik, és szenved. Nem tudsz már rajta segíteni. Megmérgezték a rosszul szűrt vízben keletkező mérgező anyagok. Én a helyedben egy tál jeges vízbe tenném, hogy gyorsabban meghaljon, és ne szenvedjen...
1/5 vagyok
Tevenyereggel szintén én is egyet értek.
Semmi értelme egy ekkora halat 200 literben szenvedtetni. Normális szűrő/fűtő/növények stb aztán rakj bele 4 aranyhalat azoknak elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!