Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miert zaavarosodik be a viz...

Miert zaavarosodik be a viz az akvariumban kb 2 nap utan?

Figyelt kérdés
elobb olyan mintha par csepp tej cseppent volna bele,aztan mintha kicsit zold is lenne... 5 db arany hal van benne.
2010. aug. 2. 15:07
 1/7 anonim ***** válasza:
Szűrő, levegőztető van benne? Nem adagolod túl a kajamennyiséget?
2010. aug. 2. 15:22
 2/7 A kérdező kommentje:
szuro is van es levegozteto is.Nem hiszem hogy sok kajat adnak nekik,llehet sok a feny?nappaloban van,ami elg vilagos,de viszont nem eg soha a vilagitas.
2010. aug. 2. 17:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát akkor nem tudom...:( Igazából nekem nincs halas akváriumom, csak teknősös, de nekem nem szokott zavaros lenni a víz. Haltartó biztos jobban tudná :)
2010. aug. 2. 17:37
 4/7 Suhanc72 ***** válasza:

Ha közvetlenül éri a napfény az üveget, akkor azonnal algásodni kezd. Ha zavaros, akkor túl van népesítve, vagy nem megfelelő méretű a szűrő.

Nézd meg, hány fokos a víz; 28C-nál ne legyen melegebb. (Tartott halak függvényében 22-24 is elég lehet).

2010. aug. 2. 22:45
 5/7 A kérdező kommentje:
Nem eri kozvetlen napfeny.Mint irtam 5 db hal van benne 25 literes az akvarium,a vizet sem hiszem hogy meleg lenne mert csapbol engedett hideg vizbe teszem es kulfoldon elunk ahol most nyaron is huvos van,ugy hogy nem melegszik a viz fel
2010. aug. 3. 16:50
 6/7 Suhanc72 ***** válasza:

Akkor lehet túlzsúfoltságtól is.

1 hal cm-re 3 liter vizet kell számolni. Ez azt jelenti, ha egy darab 10 cm hosszú halunk van, akkor legalább 30 literes akvárium kell. De a 10 darab 1 cm-es kishalnak is szükséges a 30 literes, ha nincs levegőztető.

Emellett az aranyhal egyfolytában túr, mint minden pontyféle; (ciprinidae; ő is az), tehát gyakran kell az aljzatát takarítani, mert állandóan felkavarja.

Nagyon falánk, csak annyit adj nekik naponta enni, amit 1 perc alatt maradéktalanul megesznek, különben nitiritessé válik a vizük, ami erősen mérgezi is őket.

50 literesnél kisebb akváriumot nem érdemes venni, mert nagyon sok gond van vele. Gyakran kell cserélni a vizet, emiatt nem tudnak megtelepedni benne azok a hasznos baktériumok, amik a nitriteket átalakítják. A szűrőt (gondolom szivacsos) hideg vízben öblítsd csak ki, ugyanezen okból.

Ráadásul az aranyhal hideg víz kedvelő: 18-22 fok az optimális. Most hirtelen ennyi...

2010. aug. 3. 22:41
 7/7 anonim ***** válasza:
szerintem mosd ki a kavicsot ami alul van
2010. aug. 4. 06:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!