Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Egy 100 literes társas akváriu...

Egy 100 literes társas akváriumban elél 2 vitorláshal?

Figyelt kérdés
az akváriumban fekete tetra anci guppi neonhal xifo meg még 4 kissebb hal
2010. júl. 27. 15:47
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
a vitorláshalaim megették a neonhalakat meg a guppikat szóval szerintem nem jó ötlet.
2010. júl. 27. 15:57
 2/12 kzs ***** válasza:

Helyesen fogalmaztál: valóban elél 2 db vitorláshal.

De hogy jól érezzék magukat, nem 2, hanem legalább 6 db kell belőlük, mivel csapathalak.

De a 100 literes akvárium a kiinduló méret a vitorláshalnál. Mellette max. talajlakó halakat lehet tartani (mondjuk páncélosharcsákat: egy fajból legalább 6).

A neonhalat pedig a kifejlett vitorláshal könnyen megeheti (én még a kisebb halakat is félteném tőle!).

2010. júl. 27. 16:57
 3/12 anonim ***** válasza:
Nem értek egyet, szerintem pont egy pár ideális 100 literre, több nem, mivel területvédő halak, ha többen vannak agresszívak lesznek egymással szemben. Nem tudok róla, hogy rajhal lenne, ezt honnan szedted? Elvileg a többi halat nem bántja ha szerencséd van, de ha agresszívabbakat fogsz ki, akkor lehet probléma. Nálam jól megvannak.
2010. júl. 27. 17:10
 4/12 anonim ***** válasza:

100Literbe 1 pár vitorlás az ideális, ha kicsi vitiket veszel és együtt nő fel a neonokkal stb akkor nem lesz baj,nem eszi meg őket. és a vitorlás nem csapathal/rajhal. 2 bőven jó.Többet ne vegyél.2nek szuper.

[link]

2010. júl. 27. 18:07
 5/12 skelton válasza:
tapasztalatból tudom hogyha egy két centis koruktol együtt vannak maximum növésben is kicsi halakkal akkor nem bántják azokat és jól megélnek. ezt bizonyítja a mellettem lévő akváriumom.:)
2010. júl. 28. 00:47
 6/12 kzs ***** válasza:

Egy pillanat: NEM azt írtam, hogy csapathal/rajhal, hanem azt, hogy párválasztó. Ez a közeledésük kb. 1 éves korukra alakul ki, amikor elkülönülve párt választanak.

Ezt írja a Horn-Zs. "akavrisztika" c. könyv, valamint ezt hallottam komoly tenyésztőtől is.

2010. júl. 28. 09:10
 7/12 anonim ***** válasza:

Szia!, mutatok valamit:

Helyesen fogalmaztál: valóban elél 2 db vitorláshal.

De hogy jól érezzék magukat, nem 2, hanem legalább 6 db kell belőlük, mivel csapathalak.

Olvasd el az utolsó 2 szót kérlek.A te válaszodból másoltam ki. Tehát a válasz, jó lesz a 2 ,többet ne tegyen bele.És a kérdés egyik pontja sem irányult tenyésztés felé.Ha tenyészteni akarna tényleg kicsi a 100liter mert akkor többet kelkl együtt tartani hogy párba álljanak.A kérdés az volt:100Lben elél e 2 viti.

2010. júl. 28. 09:16
 8/12 kzs ***** válasza:

/A fenébe... most hogy megnéztem a hozzászólásomat... tényleg azt írtam, hogy csapathal... ááá...!/

Na mindegy.

De - az elírásom ellenére - higyjétek el, tényleg ez van abban a könyvben: "Horn-Zs.: Akvarisztika", valamint (nem képzelődök!) ezt mondta a tenyésztő is: párválasztóak.

2010. júl. 28. 09:22
 9/12 anonim ***** válasza:
Ebben senki sem kételkedik:D A m megesik hogymelléír az ember,nincs azzal semmi gond.Amugy, a kérdés még mindig arra airányul hogy megvan e 2, nem arra h ha tenyészteni akar, mit csináljon :P.
2010. júl. 28. 09:48
 10/12 kzs ***** válasza:
Ilyesformán valóban igaz a kérdés: egy 100 literes akváriumban ELÉL 2 vitorláshal.
2010. júl. 29. 09:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!