Egy 100 literes társas akváriumban elél 2 vitorláshal?
Helyesen fogalmaztál: valóban elél 2 db vitorláshal.
De hogy jól érezzék magukat, nem 2, hanem legalább 6 db kell belőlük, mivel csapathalak.
De a 100 literes akvárium a kiinduló méret a vitorláshalnál. Mellette max. talajlakó halakat lehet tartani (mondjuk páncélosharcsákat: egy fajból legalább 6).
A neonhalat pedig a kifejlett vitorláshal könnyen megeheti (én még a kisebb halakat is félteném tőle!).
100Literbe 1 pár vitorlás az ideális, ha kicsi vitiket veszel és együtt nő fel a neonokkal stb akkor nem lesz baj,nem eszi meg őket. és a vitorlás nem csapathal/rajhal. 2 bőven jó.Többet ne vegyél.2nek szuper.
Egy pillanat: NEM azt írtam, hogy csapathal/rajhal, hanem azt, hogy párválasztó. Ez a közeledésük kb. 1 éves korukra alakul ki, amikor elkülönülve párt választanak.
Ezt írja a Horn-Zs. "akavrisztika" c. könyv, valamint ezt hallottam komoly tenyésztőtől is.
Szia!, mutatok valamit:
Helyesen fogalmaztál: valóban elél 2 db vitorláshal.
De hogy jól érezzék magukat, nem 2, hanem legalább 6 db kell belőlük, mivel csapathalak.
Olvasd el az utolsó 2 szót kérlek.A te válaszodból másoltam ki. Tehát a válasz, jó lesz a 2 ,többet ne tegyen bele.És a kérdés egyik pontja sem irányult tenyésztés felé.Ha tenyészteni akarna tényleg kicsi a 100liter mert akkor többet kelkl együtt tartani hogy párba álljanak.A kérdés az volt:100Lben elél e 2 viti.
/A fenébe... most hogy megnéztem a hozzászólásomat... tényleg azt írtam, hogy csapathal... ááá...!/
Na mindegy.
De - az elírásom ellenére - higyjétek el, tényleg ez van abban a könyvben: "Horn-Zs.: Akvarisztika", valamint (nem képzelődök!) ezt mondta a tenyésztő is: párválasztóak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!