A képen levő guppi vemhes lehet?
Kb egy hónapja vannak nálam, hímek és nőstények is. Ennek a nősténynek nagyobbnak tűnik a hasa, a foltja is látszik, de ennyire a többinek is. Nem vonul félre, nem hajtja el a fiúkat, nagyon kis eleven.
Olvastam különböző helyeken, mit kell figyelni ilyenkor, mik a teendők, de mivel ez az első alkalom, nem vagyok biztos magamban, ezért kérem a segítségeteket. Az is lehet, hogy csak "testesebb" egyed?
Ha vannak hímek is akkor 100% ,hogy terhes. Ha van dús növényzet akkor ne csinálj semmit, ~4 hetente szülnek s szinte mindig megmarad pár kicsi. Könnyen túlszaporodnak ezért érdemes csak hímeket tartani. Mivel vegyes csapatod van gondolom 1 hímre jut levalább 2-3 nőstény.
Ha valami értékesebb/ ritkább színváltozatok akkor használhatsz “szűlőketrecet” ,hogy később eladd a halakat. De ha csak sima guppik akkor én nem bajlódnék az ilyesmivel. Hadd szüljön a akváriumba bele majd max feleszik a nagyját.
Szia
Nekünk is ilyen halaink vannak ezért biztosra tudom mondani hogy vemhes a halacska
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!