Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Mire harap a balin és a domolykó?

Mire harap a balin és a domolykó?

Figyelt kérdés

2020. márc. 1. 07:26
 1/5 anonim ***** válasza:
83%
A balin kiszámíthatatlan, ki tudja épp mihez van kedve. Ezért szoktak balinozó ólommal meg műléggyel egy előkén pergetni. A domolykóra nem tudom a választ. Nem ismerem.
2020. márc. 1. 07:34
 2/5 Salx Narval ***** válasza:
77%
A domolykónál is működik a műlégy, v a nagyobb testű rovarcsali.
2020. márc. 1. 15:55
 3/5 id. forgó csaba válasza:
100%
nekem imádták a fekete tücsköket! de fogtam domolykót paprikáskenyérrel is"
2020. márc. 7. 00:45
 4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm az összes választ. Most már van elképzelésem a dologról.
2020. márc. 7. 09:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Domolykót rengeteget fogtam kiskoromban, második kedvenc halam volt a ponty után.

A közeli patakban horgásztam rá amikor csak tudtam. Nos, egy ilyen helyen nem az van mint egy agyontelepített tavon. Itt meg kell keresni a halakat mint minden vad vizen. Legtöbbször ezért kilométereket kell gyalogolni, de ez a szépsége. Legtöbb helyen könnyű észrevenni a domolykót főleg ha esznek. Viszont nagyon riadós hal szóval nem szabad megijeszteni. Szóval amint megtaláltad a domikat a bedobást inkább csak lazán beejtve végezd vagy úsztatós módszerrel (fentebb beejted a szereléket és engeded addig míg rá nem kapnak). Nekem az utóbbi az úsztatós vált be. Egy kis úszó meg egy kb 10-12es horog tette ki a szereléket amire feltűzve a csalit szépen úszott a sodrással lefele, ezáltal természetes táplálékként sodródik. A legtöbb halat cseresznyével fogtam, amit nyáron fagyasztott állapotban vittem ki és úgy is tűztem fel így horogállóbb volt. A másik nyerő csali a víz tetején úsztatott szöcske, élve feltűzve.

A balin főként ragadozó, látni is legtöbbször a partszélben rablásait. Érdemes ezeket figyelni és ez alapján könnyen megtalálod a halat. Pergetéssel van rá nagyobb esély, szerintem. De horogra tűzött snecivel is el lehet kapni.

2020. márc. 23. 23:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!