Az aranyhalam meghízott, vagy felfúvódott?
Négy éve megvan már az aranyhal, atóta kb. 15cm -esre nőtt.
Az utóbbi egy két hétben feltűnt, hogy egye gömbölyűbb lesz.
Aggódom hogy nem -e felfúvódott. A végén még kipukkad ...:)
A viselkedésén nem látszik rendellenesség olyan mint szokott, úszkál és sokat turkál. Igaz hogy szereti a hasát, valószínű a csigákat is ő falta fel, mert eltűntek.
Sajnálnám ha történne vele valami, mert nekünk már családtagnak számít.
Itt egy kép, ha megnéznétek mi a véleményetek róla: [link]
120 Literes aku, 1300-as szőrővel, hólyagos vizikehely növényzettel.
Van egy gömbmolly pár, két algázó (azok is már jól megnőttek 6-8cm)és két guppy.
Kevesebbet nem adhatok, mert akkor a többi éhezik.
Az etetésnél ügyelek, hogy a többinek is jusson. Egyszer kapnak naponta, egy megszokott esti órákban, 7-8 óra közt.
Nem azt kérdeztem mivel lehet együtt tartani, meg mekkora helyen!
Ezzel tisztában vagyok, mivel már sokan megírták, olvastam is...
Egyébként már két éve együtt van ez a kolónia probléma mentesen.
A hal állapota aggaszt hogy mi lelte és erre szerettem volna választ kapni.
De látom feleslegesen ütöm a betűket ...
Az utóbbi 1 hétben tűnt fel az aranyhal kövérsége.
Hirtelen hasvízkórra gyanakodtam, de remélem nem így van, mivel látszólag teljesen "jól érzi magát" és jól megvan a felszínen, úgy mint a talajon turkálva.
Gondoltam még az eledelre, mivel nemrég másfajtát kaptam és lehet hogy az puffasztja.
Azért püfölöm ide a betűket, mert reméltem valaki már átélt hasonló problémát, amit szívesen megoszt velem, velünk.
Köszönöm!
Az aranyhal már 4-5 éve megvan, 3,5cm ről indult, most 12-13cm hosszú farokkal együtt. A 120 Literes "új" helyén kicsivel több mint 2 éve vannak a jelenlegi lakókkal. Úgy olvastam ez a buborék szemű faj csak 15cm körülire nő meg (szabadban valószínű nagyobbra is).
A max. 20 fokos vízhőfok nem stimmel, több helyen is max 25 fokot írnak. Az ívás is általában 20-23 °C között kezdődik! Arról nem is beszélve, egy kerti tó is nyáron simán eléri ezt a hőfokot.
Nálam az akuban átlag 22-23 fokos a víz. Ha ez lenne a baj, már a négy évet sem bírta volna ki!
Egyébként már megfordult a fejemben egy nagyobb akváriumcsere ...
"olyan kaját, amit áztatni kellett volna" Lehet ..., aranyhalnak szánt golyócskát is kapott, amit hirtelen behabzsolt! Van benne valami amit írsz, mert ami a vízben maradt, szépen megdagadt.
Elképzelhető ez is! Erre nem gondoltam ...
Mondjuk pár napja már nem kapott ilyen golyókat ...
Oké. Kezdjük az elején. Az ő fajtája teleszkópszemű. Létezik bubble-eye is, találkoztam már a tükörfordításaval is, a lényeg, ő nagyon más műfaj.
Folytassuk azzal, hogy nem véletlenül szajkózzák a kollégák az akvárium méretet. Csodálom, hogy a szűrésre és a takarítási rutinra még nem kérdeztek rá. Megtennéd kérlek, hogy ezt az információt pótolod?
Szóval a természet a rejtett hibák pártján áll. Egy darabig úgy néz ki, mintha minden remek lenne... Túl kis méretű akváriumban két dolog fordulhat elő: stressz és terhelt víz. Mindkettő hosszú távon hazavágja a hal immunrendszerét, de a rossz vízminőség kárt tehet a belső szervekben is. Klasszikus példa a hasvízkór - gyakorlatilag vesekarosodás, veseleállás okozza.
De ha már kajára gyanakszol: mivel etettél eddig, mivel etetsz most és hogyan? Amióta fennáll ez az állapot, olyannal próbálkozál-e már, hogy néhány nap koplalás aztán főtt zöldborsó (héjából kipattintva) vagy forrázott spenót?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!