Mi lehet ez az akváriumban?
Ma reggel jó néhány darab fehér kis repülő rovar voltak az akváriumban. Mostanra már meghaltak. Mik lehetek ezek? Érdemes teljesen kicserélni az akvárium vízét?
54 literes akvárium egy betta van benne és 3 szumátrai márna illetve 3 apró csiga. Szombaton vettem nekik tubifex eledelt illetve daphnia bolha rákot. Lehet az egyik okozta?
Illetve azt is észleltem még, hogy a tubifextől felhabosodott a víz ott ahol a falat volt.
Ha teljes víz cserét csinálok akkor nem kell valamennyi eredeti vizet vissza rakni? A hasznos baktériumok miatt.
Kezdő akvarista vagyok.
Ha a víz fölött repkedtek és belefulladtak akkor elég nagy a választék, hogy mik lehettek. A teljes vízcserét az emlékük előtti tisztelgésnek szánnád? ;) Mert egyébként nagyobb kárt tennél vele, mint az elsőre hangzik. Egy extra 25-30%os vízcserét hétközben beiktathatsz, ha ez megnyugtat, előkészített vízzel persze.
A tubifexet át kell öblíteni csap alatt egy szűrőben, a levük ne kerüljön a vízbe, eleve nem éppen steril közegben tenyésztik őket, a béltartalmukat pedig gyakran grátiszként mellékelik a férgekhez.
További probléma, hogy a betta – szumátrai párosítás egyike a legrosszabbaknak, a szumiknak keress gazdát a bettának magának pont ideális egy 54-es üveg. Viszont őt meg ne etesd tubifexel, fölös kockázat, a daphnia mellé artemia, mysis, fehér/fekete szúnyoglárva javasolt.
Illetve ha írsz pár sort az akváriumról (szűrő, fűtő típusa, fedett-e, hány fokos jelenleg, hogyan tartod karban, mikor indult és halak mikor kerültek be, élő növényzet van-e…) akkor tudunk segíteni az esetleges tökéletesítésben. Ha meg magad szeretnél utánajárni lásd a linkeket alább:
Bármilyen meglepő, de a természeteben a halak rákokkal, férgekkel és rovarokkal táplálkoznak. Legalább kaptak egy kis friss husit.
Nem kell túlreagálni.
Ha élő volt a tubi, akkor előtte át kell öblíteni.
Felesleges a teljes vízcsere. Ha nem etettél túl sokat, akkor amit láttál, azt felszedi a szűrő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!