Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 540 literes akvárium panel/tár...

540 literes akvárium panel/társasház emeleten? Mennyit bír a födém?

Figyelt kérdés

Az akvárium 180cm hosszú, 50cm magas és 60cm széles lenne, (minél nagyobb alapterület) szűrőakváriummal, homokkal, kövekkel minden berendezéssel maximum 700 kg lenne (ebbe beleszámoltam magának az üvegnek és a zárszerelvény állványnak a súlyát, vízkiszorítást is).

Vannak köztetek olyanok akik nagyobb akváriumot üzemeltetnek panelban/társasházban emeleten? Vannak kérdések a témában korábbról nagyon nagy akváriumokkal kapcsolatban, de érdekelne, hogy mi az a lehető legnagyobb akváriumméret, a legnagyobb alapterülettel a súlyeloszlás érdekében, amit még lehetne emeleten tartani, főfal mellett?

2019. dec. 16. 20:53
1 2 3
 11/29 A kérdező kommentje:

Köszönöm a hozzászólásokat! Sokat segítettetek!

Tehát a súlyeloszlásnál fontosabb, hogy fal mellett legyen, és maximum a hossz számít.

Már csak az a kérdésem van, hogy vajon mekkora az a maximális akváriumméret, amit panellakás emeletén tartani lehet?

Az egyik hozzászólásban láttam azt az 1500 literes akváriumot, de az nem panelban volt, illetve a falba is bele volt rakva az állványkeret hátsó része. Nekem sajnos ilyen falhoz merevítéses opcióm nincs.

Teljesen "hétköznapi" módon, falhoz legközelebb állítva az állványt, panel emeleten mekkora lenne a maximális akváriumméret?

2019. dec. 17. 17:14
 12/29 anonim ***** válasza:
78%

8-as vagyok, hát szerintem egy maximum számot senki nem tud neked felelősen mondani.

Az a ház amiben én lakom '60 körül épült, 2 lakóteleppel arrébb meg 84-ben épültek a házak. Gondolom számít pl néhány évtized is.

Egy megint másik városrészen meg nem csak a vakolat hullik egészben a falról, hanem maga a fal is esik szét, mert hol volt cement mikor épült, hol nem, meg azt anno rabokkal építtették, szóval képzelheted a szakértelmet meg a munkamorált, szóval így láattlanban ha valaki erre neked konkrét számot mond, hogy mennyit bír, az hazudik.

Kérdezősködj fb-on is, szerezz több tapasztalatot a témában.

2019. dec. 17. 17:36
 13/29 anonim ***** válasza:

A terhelhetőséget a helyi házkezelő tudja neked megmondani.

A kulcsszó a súlyeloszlatás. Minél jobban szétterül, minél szélesebben oszlik el, annál jobb. A kádba 150-200 liter víz fér.

Az elárasztásosdiból eredő anyázást vedd vérkomolyan, ha hosszabb távon szeretnél abban a házban jószomszédi viszonyt ápolni.

2019. dec. 17. 20:44
 14/29 anonim ***** válasza:
49%
egy nagy könyvesszekrény megpakolva bőven több mint egy tonna. még egyszer sem mondták be a tévébe, hogy leszakadt volna a tető :)
2019. dec. 31. 19:02
 15/29 anonim ***** válasza:
A könyvszekrény 30cm széles és a fal mellett van mindig, sok esetben a falba tiplizve. Az akvárium legalább 50 centi széles, és nagyon könnyen el tudja veszejteni a súlyát, egyenletesre szétterülvén.
2019. dec. 31. 21:18
 16/29 anonim ***** válasza:
35%
És a közel két tonnás vízágy?
2019. dec. 31. 23:40
 17/29 anonim ***** válasza:
35%
És a szekrény se 30 cm szeles, a mienk nincs hozzá fúrva, sztem senkié. Ezt most találtad ki ? xD
2019. dec. 31. 23:42
 18/29 A kérdező kommentje:
Tehát 700-750kg 180x60 cm alapterületen belefér? Kibírja a födém?
2020. jan. 1. 04:33
 19/29 anonim ***** válasza:
68%
Attól függ, hogy mibűl van az a födém...
2020. jan. 1. 11:05
 20/29 anonim ***** válasza:
65%

Korábbi kérdés, statikusnak csak elhiszed. 🙂

https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__..

2020. jan. 2. 14:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!