Greenaqua macro és micro növénytápokat a gyári adagolás szerint használjátok?
Érdemes tartani vízteszteket tápozás oldalról is, hogy meg tudd figyelni milyen a tápok fogyása. Akvárium indításakor például az aktív talaj megköti a foszfátot, így ekkor ilyen hiánytünetek lehetnek, de idővel elmúlik.
Nekem saját mixelésű micro és macro tápom van, viszont töménységre ugyanolyanra vannak keverve mint a GA tápjai, vagyis 1ml/20liter/nap. Viszont már csak a felét adagolom a high-tech akváriumomba, hiánytünetet nem látok, a TDS pedig egész héten stagnál, vagyis közel annyit adagolok amennyit a növények elhasználnak. Korábban én is nyomtam 1000-el a tápokat, sokszor még többet is , mint amit az EI szerinti tápozás javasolt, de akkor elég sok elhullásom is volt. RC szaporulatot nem is vettem észre, Amano-k és az Atto-k meg folyamatosan fogytak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!