Van egy pár faj amit planáriaként azonosítanak, laposférgek mind, vannak veszélyesebb bestiák, melyek nagyobbra nőnek és nyálkát hagynak, ezt megtapogatva a felületeket meg tudod állapítani, ált a színük is sötétebb, őket nyilván ajánlott lenne levadászni, mielőtt ők vadásznak le másokat. Planária csapdákkal lehet próbálkozni gerinctelenek mellett.
A kisebb linkelt verzió a max 2 mm-es fehéres/áttetsző jószágok felszaporodása nagyobb szerves anyag tömegre utal, túletetés, túltelepítés, iszapos talaj. A vegyszeres irtás nem egyszerű történet a ’no planaria’ készítmény viszi a csigákat és a rákokat is, itt is marad a csapdás verzió, többeknek bevált. Mondanám, hogy amíg nem invázióról van szó megbékélnék a kisebb verzióval, de a garnélákban vedléskor ők is kárt tehetnek, ergo a csapda megfontolandó és a kiváltó ok felderítése.
Én valamikor rendeltem az eBayen no palaria nevű szert, nem olcsó, mert 5 ezer forint, ráadásul alig kell belőle pár gramm , viszont maradéktalanul kiírja a kis dögöket. Én csigák ellen is szoktam használni, mert azokat is elrendezi.
Itthon is kapható, csak valamennyivel drágábban mint kintről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!