Melyik díszhal szeret magányosan úszkálni?
Egy gömb akváriumom van... tipikus filmbeli aranyhal akvarium...
Szeretnék egy darab halacskát bele... maxiumum ketőt.
Milyent válaszak ?
Úgy tudom,hogy már nem lehet gömb akváriumba halat tenni,mert állatkínzásnak minősül...
Vagy nem igaz?
Köszönöm. Nem tudtam ezt!
Így nyilván nem veszek.
Akkor ajánljatok szép vizi növényeket :D
Szerintem egy gömbakváriumban még a vízinövényekkel is vért fogsz izzadni, mielőtt feladod az egészet...
Mert nem lehet normálisan beletenni a szűrőt sehogy se, szűrő nélkül meg nem fog a dolog működni, berohad a víz+növények...
Szerintem töltsd fel egyharmadig kaktuszfölddel, ültess bele kis pozsgás növényeket, és pár szép kővel dekoráld.
Én ezt csináltam a gömbakváriumommal, és nagyon jól néz ki.
"nem lehet normálisan beletenni a szűrőt sehogy se, szűrő nélkül meg nem fog a dolog működni"
Hát, ez azért nem teljesen így van. Bár úgy látom sokaknak tetszik a véleményed, de ez az állítás túl sarkos. Ezeknek a vízi életközösségeknek is kialakul a maga jellegzetes biotópja. Ez nem olyan mint a felmosóvíz amit elfelejtesz kiönteni, és amikor a klór kiszellőzik belőle, akkor egy-két nap alatt megposhad és megbüdösödik. Különösen nem abban az esetben, ha vízi életközösségből viszed bele a növényeket, amik viszik magukon azt a baktérium flórát, ami ezeknek a biotópoknak a sajátja. Egy ilyen növényes akváriumot nem kell szűrni. Nyilván érteni kell ehhez is, de itt nincsenek a halaknak bomlástermékei, amik felszaporodnának...
Egy kísérletet mindenképpen megér. Elég jó irodalom van az interneten az akvakertészetről is és a növényes akváriumokról is. Ha ezeket a kereső szavakat írod be a google-be kedves kérdező, biztosan találsz ötleteket a kivitelezésre, és tanácsokat a gondozására. Sok sikert kívánok hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!