Milyen okai lehetnek annak, hogy cuppognak az aranyhalak a víz tetején?
Ha oknak pl odaírjuk hogy ammóniamérgezés, akkor hogy tudod kizárni vagy megerősíteni, hogy az, vagy nem az?
Mert ha az O2 hiány nem ismered fel, akkor az NH3 mérgezés kiváltó okaival tisztában vagy? Vagy van vízteszted?
Csak egy példa a sokból, amivel semmit nem tudnál kezdeni.
Salx Narval orvosos példája tökéletes. Nem nekünk kell listát készíteni!
Én lista miatt írtam a kérdést. Ammónia mérgezést úgy tudom megállapítani hogy veszek tesztet. Szerintem 10-nél nem lehet több oka. Annyit simán le lehet írni. A hátfájás sokkal több dolog miatt lehet.
Akkor leírom amit eddig írtatok.
Nem megfelelő levegőztetés.
Ammónia megérzés.
A levegőztetés tuti jó szóval maradt az ammónia. Ha az is jó akkor nem tudom mi. Lehet morzéznak
Ha ennyire kerülgeted a válaszolást akkor gyanítom ,hogy a cuppogásnál sokkal nagyobb bajok is vannak azzal az akváriummal. Bár eleve nem fulladoznának ha minden rendben lenne.
Leírtuk az esetleges okokat, de segiteni nem tudunk ha nem mondasz el semmit. De ha neked így jó .... Nem a mi halaink fognak megdögleni ....
Én annyira szeretnék egy olyan összegzést, mint a Charlie Chen filmek végén van (vagy Poirot, vagy Agata Christie regények)
hogy mi lett a vége, mi vezetett rá, az apró jelek, a közvetett összefüggések, a logikai csavarok...
Kezdhetnéd stílszerűen ezzel: Hölgyeim és uraim, kórokozók, paraziták, nitrogénvegyületek és vegyértéket!
A tettes, köztünk van! :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!