Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Milyen okai lehetnek annak,...

Milyen okai lehetnek annak, hogy cuppognak az aranyhalak a víz tetején?

Figyelt kérdés
2019. okt. 3. 18:32
1 2
 11/20 Salx Narval ***** válasza:
100%
Nézd, nem fogok én neked könyörögni ha kéred a segítséget akkor vedd a fáradtságot ,hogy tájékoztatást adsz. Látatlanban találgassunk?, ne gyerekeskedjünk már. Az orvoshoz is csak úgy odatelefonálsz, hogy fáj a hátad, találja ki vajon mitől lehet, mert te ugyan el nem mondod milyen körülmények előzték meg?
2019. okt. 4. 10:29
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Ha oknak pl odaírjuk hogy ammóniamérgezés, akkor hogy tudod kizárni vagy megerősíteni, hogy az, vagy nem az?

Mert ha az O2 hiány nem ismered fel, akkor az NH3 mérgezés kiváltó okaival tisztában vagy? Vagy van vízteszted?

Csak egy példa a sokból, amivel semmit nem tudnál kezdeni.

Salx Narval orvosos példája tökéletes. Nem nekünk kell listát készíteni!

2019. okt. 4. 16:24
 13/20 A kérdező kommentje:

Én lista miatt írtam a kérdést. Ammónia mérgezést úgy tudom megállapítani hogy veszek tesztet. Szerintem 10-nél nem lehet több oka. Annyit simán le lehet írni. A hátfájás sokkal több dolog miatt lehet.

Akkor leírom amit eddig írtatok.

Nem megfelelő levegőztetés.

Ammónia megérzés.

A levegőztetés tuti jó szóval maradt az ammónia. Ha az is jó akkor nem tudom mi. Lehet morzéznak

2019. okt. 4. 20:07
 14/20 Tevenyereggyarto ***** válasza:
100%

Ha ennyire kerülgeted a válaszolást akkor gyanítom ,hogy a cuppogásnál sokkal nagyobb bajok is vannak azzal az akváriummal. Bár eleve nem fulladoznának ha minden rendben lenne.

Leírtuk az esetleges okokat, de segiteni nem tudunk ha nem mondasz el semmit. De ha neked így jó .... Nem a mi halaink fognak megdögleni ....

2019. okt. 4. 20:44
 15/20 Salx Narval ***** válasza:
100%
Parancsolj: Ammónia, ammónium ( pH csökkenés), nitrit és nitrát mérgezések, öreg víz szindróma, algák okozta gázödéma, egyéb kemikáliák jutása, juttatása a vízbe, kopoltyúférgek,kopoltyúrothadás, hámelhalás, (gombák), baktériumok, vírusok, infuzóriumok okozta oxigénhiány, sőt még az is lehet, hogy tényleg kaját találtak pl biohártya, alga stb. A kollégák majd kiegészítik ha valami elkerülte volna figyelmemet, vagy számomra ismeretlen okról tudnak. Jó szelektálást de a részleges vízcserékről és takarításról ne feledkezz meg, nehogy késő legyen.
2019. okt. 5. 05:12
 16/20 A kérdező kommentje:
Köszi szépen!
2019. okt. 5. 14:14
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Én annyira szeretnék egy olyan összegzést, mint a Charlie Chen filmek végén van (vagy Poirot, vagy Agata Christie regények)

hogy mi lett a vége, mi vezetett rá, az apró jelek, a közvetett összefüggések, a logikai csavarok...

Kezdhetnéd stílszerűen ezzel: Hölgyeim és uraim, kórokozók, paraziták, nitrogénvegyületek és vegyértéket!

A tettes, köztünk van! :D

2019. okt. 5. 19:16
 18/20 anonim ***** válasza:
Salx Narval ! Igaz, ez előbb is jelentkezett volna, de más esetben akár szimplán a hőmérséklet is okozhat O2 hiányt, a hidegvíz o2 tartalma magasabb, hidegvízi fajok pedig ehhez vannak alkalmazkodva, nekik 20 °C fölötti hőmérsékletnél alapból gondoskodni kell az extra gázcseréről.
2019. okt. 5. 19:21
 19/20 anonim ***** válasza:
26%
Tudatlansagból fakadó állatkínzó körülmények miatt.
2019. okt. 6. 17:37
 20/20 Agonoize ***** válasza:
49%
ha már nem mered leírni mekkora az akvárium és a tuti jó a levegőztetésed akkor itt már baj van kicsi akvárium szar szűréssel..
2019. okt. 12. 14:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!