Egy 25 literes akváriumban kb hány féle és hány darab hal tartható?
Meg lehet éppen csinálni, de nem éri meg.
Ugyanis a túl gyakori vízcsere egyrészt körülményes, mert az "új víz" a jellegét tekintve (pH és gH értékek) jelentősen eltérhet az akvárium vizétől. Vannak halfajok, amik különösen érzékenyek a hirtelen vízváltozásra, és könnyen bele is pusztulhatnak.
Ugyanakkor a túl gyakran végzett vízcsere stresszt válthat ki a halak körében, ami könnyen lehet betegség (pl. darakór) előidézője.
Mindezeket egybevéve: a szűrő rendkívül fontos az akváriumoknak. Nem lehet helyettesíteni, sőt tökéletesíteni kell. Én pl. a 200 literes akváriumomat csak rövid ideig (10 napig) működtettem csak egy belső szűrővel. Akkor vettem hozzá egy külső szűrőt. A két szűrőm együttesen 1220 liter vizet képes átszűrni, és csak 200 literes az akváriumom! Na gondolhatod: gyönyörű a víz!
Nekünk is van 25 literes akváriumunk és kb 13 hal van benne!
Nem olyanok amik nagyra nőnek!
(Pl:guppik,szifók és fekete mollik vannak az enyémben!)
/Az előbbi válaszadónak:/
Hát... 25 literes aksiban 13 hal?
Amindenit!
Igencsak össze vannak zsúfolva, ugyanis a helyes össznépesség így néz ki: 1 cm hal/ 1 liter víz. +úszótér nekik.
Innentől kezdve... számold csak össze...!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!