Két egymással jól kijövő vitorláshalat hogyan?
Korábbi kérdéseim során megvitattuk hogy az akvárumomban tarthatok két darab vitorláshalat, de többet nem. (160l)
Nekem nem fontos hogy ikrázzanak, sőt nem is szeretnék kishalakat (tudom ehhez különleges körülmények kellenek) , a célom hogy egymást ne terrorizálják és nagyon a többi halat sem ( pontylazacok lesznek mellettük).
Kicsit utánajártam a dolgoknak én is, két utat látok erre:
A verzió: kettő darabot veszek, aztán reménykedem hogy nem kapják szét egymást
B verzió: többet veszek mint kettő (+ kérdés, hogy hányat) és vissza viszem a boltba (megkérdeztem és elvileg lehet) miután azt tapasztalom hogy kivált egy pár...
Tényleg ennyire fontos hogy párnak kell lennie? Első "nagy halaim" lesznek a nanohalak meg nanoakváriumok után, ráadásul sügerek is.... Előre is köszönöm a segítséget!
A verzió: orosz rulet. Ugyebár a vitorlás olyan mint a mai tizenévesek: ivarérés előtt nem lehet eldönteni ,hogy milyen neműek. Nagyobb az esélye snnak ,hogy 2 hímet fogsz ki mint egy párt de hát a puding próbája az evés.
B verzió: ez a legbiztosabb csak itt az a baj ,hogy mi lesz ha nyakadon marad a többi ? Kezdésnek 5-6 hal megfelelő.
Azért kell párban tartani mert ők ilyenek. Területet jelölnek ki s egymással is agresszívak (kivéve a párok egymással illetve fiatalon rajt alkodnak).
Egy internetes forrás szerint a csapathal jelleg csak fiatal korban érvényesül:
“Young freshwater angelfish often live in the group, while adults prefer solitary life. They become territorial and aggressive toward other fish when they reach adulthood.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!