Atman QZ30 előszűrő használt már valaki? Egy Tetra EX 800 plus külső szűrőm van, de a kelleténél hamarabb telítődik. (2 hónap) Segíthet ez valamit?
200l akvárium, négy növény, black mollyk. Vettem borostyán mollyt, két hét alatt nyolcból hét elhullott, mindig reggelre. A feketék bírják. levegőztetőnek egy Atman JK-IP201 powerhead vagy ilyesmi van. van még egy
Tetra TetraTec IN 1000 plus belső akváriumszűrő is.
Lehet reggelre elfogy az oxigén?
Klórmentesen takarítod a szűrőket? Gyári tölteteket használsz a szűrőkben?
Fodrozzák a felszínt? Pipálnak a halak reggelente?
Talajporszívó? Az aljzat tiszta?
Használsz-e bármilyen vízkezelő szert? Adtál-e carbo szert a vízbe pl lámpaoltás előtt (már volt rá példa)?
Vízcserék gyakorisága, volumene?
A növényzet folyamatos fejlődést mutat?
Milyen vizet (kH, GH) használsz? Lágyítasz? Megtörtént a beszoktatás a halaknál?
A 8 molly uazon kereskedés uazon akvájából jött?
Ja és a legfontosabb kérdés: mekkora a lakóállomány?
Egy 1000-es belsővel amit gondolom főleg mechanikai szűrésre használsz aligha ezzel az Atmannel lesz itt az elsődleges megoldás, és az oxigént sem látom reálisnak.
Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
Szűrök:
Sajnos nincs rá lehetőségem hogy nagyobb mennyiségű vizet tároljak a szűrő tisztításához, marad a csapvíz. Néztem vízkezelő szert ami átalakítja a csapvizet, rendelek hátha ér valamit.
Gyári szivacsok vannak a szűrőben+kerámia. Flow van elég az biztos, halak nem pipálnak.
Vízcsere a belső szűrő tisztításakor kb 2 hetente 20-30liter.
Az aljzat tiszta, növények elvannak, van amelyik nő mint állat, van amelyik kevésbé.
Az állomány biztos hogy sok volt, 20 db kifejlett black mollyt passzoltam el a múltkor, kisebbek maradtak olyan 15 körül. Az a húsz biztos hogy sok volt ide, gondolom ez is betett a szűrőnek és a víznek.
Carbo cuccot nem próbáltam, csak tetra növénytápot. Van még itthon Tetra easy balance de még nem próbáltam.
Ph 7,5 körül ha igaz viszont, a GH a JBl teszt szerint 20 fölött van.
A halak mind a Fressnap-ból voltak. Más most nem is nagyon van benne csak algaevők meg a mollyk ők szaporodnak is.
Black Mollyk is elvannak, ami elment mind itt született.
Néztem Easy Life termékeket:
Aquamaker
Easystart
Filter Medium - ezekre gondoltam hátha segít.
Összességében az biztos hogy több odafigyelésre van szükség, ugyanakkor ezt a GH dolgot nem tudom hogy kéne kezelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!