Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » 160 literbe vitorlás?

160 literbe vitorlás?

Figyelt kérdés
Ha igen, hányat?

#vitortáshal
2019. aug. 28. 11:09
 1/9 anonim ***** válasza:
30%

google: vitorláshal vízigénye

1. találat:

[link]

ez alapján 100 literbe 6 hal való, tehát 160 literbe 9 hal, meg egy vitorla.

2019. aug. 28. 11:17
 2/9 A kérdező kommentje:
Szerintem kicsi a 100 liter 6 vitorlásnak, valaki meg tudná ezt erősíteni?
2019. aug. 28. 13:55
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

Hogyne lenne kicsi. Meg azt is megerősítem, hogy a háziállat.hu 100 cikkéből 1 ha hasznos, és minden tekintetben igaz. Pláne akvarisztika témakörben.

160 literbe egészen pontosan 0 db vitorláshalat raknék, mert a standard mérete 40 cm mély, ami egy bő 30 cm-es vízoszlopot feltételez, ami tökéletesen alkalmatlan egy 20 centi "magasságúra" növő hal tartására.

2019. aug. 28. 14:58
 4/9 A kérdező kommentje:

A második véleményét osztom én is az oldallal kapcsolatban, ezért is kételkedtem az első válaszban.

Nekem az 50 centis verzió lesz, így is esélytelen?

2019. aug. 28. 15:13
 5/9 anonim ***** válasza:

Úgy már jobb, viszont ha más halat is akarsz mellé, akkor egy kivált párt kéne szerezned.

Nagyobb akváriumban szokás azt csinálni, hogy telerakják vitorlással, így a sokaság miatt valamennyire csökken illetve eloszlik a revier tartásból származó agresszió.

De ezt 160 liternél nem kockáztatnám meg. Inkább 1 pár, de ezt csak "kiválás" után látod meg, mert azelőtt még a nemeket se egyszerű meghatározni.

Melléjük lehetne olyan halakat tenni, amiket annyira nem zavar, ha elkergetik őket, nem tudnak kárt tenni bennük. Egy nagyobb lazac raj, harcsák...

Fiatalon többet is össze lehetne tenni, de ivarérés után sok harc lenne.

Annyit meg nem tudsz összerakni (8-10 db-ot) hogy a fentebb említett módon territórium se tudjon kialakulni a sokaság miatt. Mert annyi halat meg nem bír el az aksi.

2019. aug. 28. 16:23
 6/9 anonim ***** válasza:
51%
Egyébként meg ha 50 centi magas lesz, akkor valamelyik másik irányban lesz kicsi, szóval sokat nem nyersz vele, ez is inkább azt indokolja, hogy max 1 pár. Nekik ha megnőnek lesz egy territóriumuk, és marad némi hely még pár más halnak.
2019. aug. 28. 16:28
 7/9 Salx Narval ***** válasza:
Nem akarom védeni a cikk íróját de ő nem a tartásukhoz, hanem a tenyésztésükhöz, konkrétan a párok kiválasztásához ajánlja a 100-literes nevelő akváriumot a 6 db serdülő halnak és ívatónak az 50-litereset. Szóval ez így rendben van, csak az első válaszadó nem olvasta végig a cikket mielőtt belinkelte volna.:D Nem szívesen ajánlok vitiket 300-liter alatt, sőt a 200-litereset is határesetnek tartom 1pár esetében, a döntés a tiéd de én biztatnálak ide jobban illő halak választására. Ha mégis őket választanád akkor nagyon körültekintően válogass társhalakat mert ez az akvárium az övék és nem minden halat tűrnek meg a területükön pláne ikrarakáskor. Páncélosok mehetnek a talajra, akár 1db anci is.
2019. aug. 29. 03:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Én meg úgy gondolom, hogy azok a serdülő halak felnőnek, felnőtten pedig egy 50 literes akvárium nem ívató, hanem egy kaloda a számukra. Ikrázás után pedig visszakerülnek a társasba, ami 100 liter, és lesz rajtuk kívül még 2 kivált pár, hiszen azok is ugyanolyan idősek, és páronként igényelnének 100 liternyi territóriumot.

Szóval ha tenyésztésről beszélünk, és nem pistike első agyatlan szaoprítási kísérleteiről, akkor talán nem ártott volna a cikk második felét is megírni.

Amiben leírná, hogy ez max egy próbának jó, de hosszú távon fenntarthatatlan.

6 db ivarérett vitinek pár hónapon belül 300 literre lesz szüksége, a 100-as meg jó lesz ívatónak.

Vagy hogyan kell egy esős évszakot szimulálni, hogyan kell a keménységet, kémhatást módosítani, hogy ne rohadjanak be az ikrák, mi az ideális berendezés, stb stb...

Vagy legalább érinteni egy olyan témakört ami dióhéjban elmond 2 alap gondolatot a genetikáról, pláne egy ilyen sokféle azínváltozatú halnál.

Szóval ez így a cikkben se nem tartás, se nem tenyésztés. Ez egy karikatúra.

2019. aug. 29. 04:49
 9/9 Salx Narval ***** válasza:
Azért ez nem teljesen így működik, A leívatott pár már nem kerülhet vissza a többi közé. Az csak egy ugródeszka a párok kiválasztására és abban a korban még működik a vitorlásokban az ivadékokra jellemző csapatban úszás ösztöne így nem igényelnek egyenlőre nagyobb teret, mert ott is együtt úsznának. A kivált párt simán lehet 50-60 literben ikráztatni, nem egyszer csináltam én is, úgy elvannak foglalva egymással, hogy semmi más nem érdekli őket.:D Aki vitorlásokat szaporít annak bizony több nagyobb akváriumra is szüksége van, mert abban igazad van, hogy ezekben nem lehet hosszabb ideig tartani őket de nem is ezt a célt szolgálják.
2019. aug. 29. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!