Kezdőoldal » Állatok » Halak, akvarisztika » Miert van tele az akváriumom...

Miert van tele az akváriumom fehér apró darabokkal?

Figyelt kérdés

2019. aug. 8. 07:10
1 2
 11/19 Salx Narval ***** válasza:
A kolléga nagyjából felvázolta a javításra szoruló dolgokat. Szerencsére nincs túltelepítés én legalábbis alig látok halakat. A a növényzet jónak tűnik csak helyzetbe kellene hozni őket megfelelő világítással tápozással. Az algaölő használatát tényleg hagyd abba és mielőbb szerezd be a szűrőt, a meglévő is maradjon. Algakaparóval pucold az üveget, használj iszaplopót, vagy talajporszívót a heti részleges vízcserék alkalmával. Egy anci sokat segítene a gyökereid karbantartásában, de csak akkor vegyél ha rendbe jött a víz, valószínűleg a penészgomba onnan jön ( fehér apró darabok). Ha a víz tetején is van akkor emeld és fordítsd meg kicsit a szűrőt, úgy, hogy a felszínt letudja szívni, utána úgy állítsd be, hogy a kiömlő víz fodrozza a felszínt. Mi van a homok alatt, mert két réteget látok? A feladat adott és azért nem olyan rossz ez az akvárium mint hittem csak gyengécske minden azért nem működik, úgy értem a szűrés, a világítás, tápozás, részleges vízcserék és a karbantartó munkák sem elégségesek, valamint az algairtóval még rosszabb helyzetet alakítottál ki.
2019. aug. 9. 19:19
 12/19 A kérdező kommentje:
Adatlant tablettát fél évente, hetente easy life profitot használok
2019. aug. 9. 20:25
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a kommenteket!
2019. aug. 9. 20:26
 14/19 A kérdező kommentje:

Melyiket ajánlanátok?

Eheim professionel 2222 .Szűrőanyaggal,teljes csövezéssel.Azonnal üzembehelyezhető: 15500

2019. aug. 9. 20:41
 15/19 A kérdező kommentje:
Atman 3336 15 000 kerámiahenger, matrix trop 800l/h tavaly új tömítés 2 éves
2019. aug. 9. 20:46
 16/19 A kérdező kommentje:
Nincs semmi a homok alatt
2019. aug. 9. 20:53
 17/19 anonim ***** válasza:

Az eheim talán kicsit csendesebb, viszont jóval kisebb a tartálya, talán kicsit több benne a hibalehetőség, ami elromolhat, és a márkanevet is megfizeted. A belső szűrővel együtt elég lenne a tartálya, és a vízforgatása is.

Az atman egy igásló, szerintem hangosabb, de cserébe brutál nagy a tartálya, és egyébként szintén megbízható márka. Én se tudnék könnyen dönteni.

2019. aug. 9. 21:31
 18/19 anonim ***** válasza:

"Nincs semmi a homok alatt"

Akkor a Slax által javasolt aljzatporszívózós projektet is rendszeres szokássá kéne tenni.

https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__halak-akvarisztika__..

2019. aug. 9. 21:35
 19/19 Salx Narval ***** válasza:
Én elfogult vagyok az Eheim termékeivel szemben de konkrétan ilyen szűrőt még nem használtam. Mindegyik szűrő jó, azt hiszem egyikkel sem lősz mellé. Azt mondod nincs semmi a homok alatt, akkor az a sötét alsó rész csak árnyék lenne a képen, esetleg alga, vagy mi? Végül is mindegy, ha nem árnyék akkor a talajporszívó majd kiszedi, amit nem azt le kell törölni az üvegről egy dörzsis szivaccsal.:D Ha a talajt hátrahúzod a frontüvegnél akkor lesz helyed kitörölni a koszt és a homokszemek nem karcolják meg az üveget sikáláskor.
2019. aug. 10. 05:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!